Prošao kroz crveno pa bježao policiji kršeći redom prometna pravila…

Odbio je testiranje, a policija mu je našla i metalnu palicu

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka protiv 32-godišnjeg muškarca podnose optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, jučer oko 11.40 sati policijski službenici prometne policije uočili su kombi vozilo marke Fiat, pulskih registracijskih oznaka, koje je na raskrižju Ribarske i ulice Ivana Zajca u Rijeci prošlo na znak crvenog svjetla na semaforu. Vozač spomenutog vozila oglušio se na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje te nastavio vožnju prolazeći kroz nekoliko raskrižja unatoč crvenom svjetlu na semaforu za njegov smjer kretanja da bi potom na raskrižju ulica I. Henckea i Riva skrenuo u zabranjeni smjer ulice Rive.

Nakon zaustavljanja vozač je napustio vozilo i udaljio se, a zatim vrativši se do vozila vikom i galamom narušavao javni red i mir.

Priveden je na kriminalističko istraživanje, a osim počinjenja prometnih prekršaja: prolazak na znak crvenog svjetla na semaforu, upravljanje vozilom u zabranjenom smjeru, ne postupanje po naredbama policije i odbijanja testiranja, također se prijavljuje i za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (metalna palica).

foto:

Tagovi: bježao, crveno, palica, policija, promet,