Proširenje škrljevskog vrtića uz pomoć EU fondova

"Mali korak za Hrvatsku, veliki za mališane"

  • Kultura
  • Objavljeno 09.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Projekt “Rekonstrukcija i prenamjena dijela zdravstvene stanice Škrljevo- Kukuljanovo u dječji vrtić”, težak više od 2,4 milijuna kuna, koji je Grad Bakar prijavio za europska sredstva, dobio je zeleno svjetlo. Procjenjuje se da bi Bakar za spomenuti projekt iz europskih fondova trebao dobiti nešto više od 1,7 milijun kuna, piše grad Bakar.

Planiranje ostvarenja projekta i planova

Postojeća građevina zdravstvene stanice Škrljevo- Kukuljanovo sastoji se od tri etaže, a dječji vrtić se trenutno nalazi u južnom dijelu suterenske etaže gdje su smještene tri vrtićke jedinice, kuhinja i prateći prostor.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i prenamjenu dijela zgrade zdravstvene stanice Škrljevo- Kukuljanovo (građevinsko- obrtničke radove, elektroinstalaterske radove, radove na postavi instalacije vodovoda i odvodnje te strojarskih instalacija) te opremanje građevine koju čine vrtić i ambulanta povezani stubištem (nabavu nove opreme i namještaj, audio vizualna oprema, didaktička oprema kao i opreme za vanjska igrališta) kojima će se opremiti prostor vrtića i pripadajućeg dvorišta.

Dio zgrade u prizemlju, koji nije u funkciji, prenamijenit će se u vrtić koji će biti povezan s postojećim vrtićem u suterenu. Po završetku projekta i rekonstrukcije zgrade vrtić Škrljevo će se prostirati na 2 etaže- u prizemlju i suterenu. U prizemlju će se organizirati nova vrtićka skupina te će se jedna postojeća grupa iz suterena premjestiti u prizemlje. Tako će u suterenu ostati dvije jasličke skupine, a dio slobodnog suterena iskoristit će se kao polivalentna prostorija s naglaskom na blagovaonu.

Što se dobiva realizacijom projekta?

Realizacijom projekta, čije je planirano trajanje 12 mjeseci, djeca koja borave u vrtiću imat će poboljšane uvjete boravka koji su jedan od preduvjeta za adekvatnu provedbu odgojno obrazovnih aktivnosti. Osim novog prostora i proširenja prostornog kapaciteta, djeci će na raspolaganju biti dostupna i sva oprema (audio- vizualna i didaktička pomagala) potrebna za razvoj i učenje.

Prenamjenom će se smještajni kapaciteti Dječjeg vrtića Bakar povećati za dvadesetak djece, a otvorit će se i nova radna mjesta za dvije odgajateljice i jednu spremačicu.

Grad Bakar trenutno je kao partner uključen u još dva projekta sufinancirana EU sredstvima: projekt Kulturno- turistička ruta “Putevima Frankopana” i projekt “Znanjem do posla”.

(Grad Bakar)

foto: Grad Bakar

Tagovi: eu fondovi, projekt, rekonstrukcija, Škrljevo - Kukuljanovo, vrtić,