Prošli tjedan zabilježeno čak 68 prometnih nesreća! Jedna osoba smrtno stradala, dvije teško ozlijeđene

Velik broj nesreća uzrokovali su vozači u alkoholiziranom stanju - oprez je neophodan! Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 52-godišnjaka, a iznosila je 2,54 g/kg...

  • Crna kronika
  • Objavljeno 07.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se ukupno 68 prometnih nesreća od kojih su tri teže, a 65 lakše nesreće – piše portal Rijeka Danas.

Također, velik broj nesreća uzrokovali su vozači u alkoholiziranom stanju…

Istaknuta je, bez sumnje najgora prometna nesreća u kojoj je muškarac ‘napuhao’ čak 2,54 promila, a uz to i vozio bez vozačke dozvole koja mu je istekla još 2010.godine!

Od posljedica prometne nesreće jedna je osoba, nažalost,smrtno stradala, dvije su osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 564.300 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo šest stranaca, tri pješaka i osam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 315 vozača, od kojih je kod 32 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila alkotestiranje.

Od spomenutih vozača, njih 18 je u skupini iznad 35 godina života, devet alkoholiziranih vozača je u dobi između 25 i 35 godina, dok ih je osam u kategoriji od 18 do 25 godina života.

PIJAN I PRI TOM BEZ DOZVOLE

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 52-godišnjem hrvatskom državljaninu u nedjelju, 4. studenoga u Liču kod Fužina. On je upravljajući osobnim vozilom marke Daewoo, delničkih registarskih oznaka , pri koncentraciji alkohola od 2,54 g/kg izazvao prometnu nesreću. Uz to je utvrđeno kako je vozio bez vozačke dozvole koja mu je istekla još 2010. godine. Zbog izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju te upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, sankcioniran je sukladnoodredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: alkohol, policija, prometne nesreće,