Prosvjed na Marišćini – građanima dosta smrada, krizni eko stožer blokirao sve ulaze

''Ministarstvo ne želi dijeliti kontejnere za bio-otpad jedinicama lokalne samouprave. Ministra Tomislava Ćorića pozivamo da podijeli kontejnere za biootpad ili neka i on odstupi'', poručio je Begodnja

  • Lifestyle
  • Objavljeno 17.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Nakon što su se prošle subote građani Marčelja spontano okupili ispred Županijskog centra za odlaganje otpada Marišćina i pokušali onemogući vozilu »Čištoće« ulazak na odlagalište otpada, a ono je bez problema ušlo na jedan od triju sporednih ulaza, Udruga krizni eko stožer Marišćina organizirala je prosvjed i blokiranje sva četiri ulaza ŽCGO Marišćina.

Iako je prosvjed najavljivan gotovo tijekom cijeloga proteklog tjedna, 150 prosvjednika je malo, posebice uzme li se u obzir da na području Općine Viškovo živi oko 16 tisuća ljudi.

– Ministarstvo ne želi dijeliti kontejnere za bio-otpad jedinicama lokalne samouprave. Ministra Tomislava Ćorića pozivamo da podijeli kontejnere za biootpad ili neka i on odstupi, poručio je Begodnja, ocijenivši da nije problem u predsjedniku uprave Ekoplusa Josipu Dediću.

– Kaznena prijava protiv »Čistoće« ovaj put nije prebačena u prekršajnu, ostala je kaznena prijava i ostaje nam nada da će ipak ovaj put dobro završiti, ocijenio je Katalinić i naglasio da sumporov dioksid trostruko premašuje dozvoljene granice, i to iz dana u dan.

Na prosvjedu su bili i »živozidaši« Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar. Sinčić je poručio da tehnologija koja se koristi u Marišćini nije prihvatljiva, da je taj projekt u potpunosti promašen te da predstavlja ekonomsku, finacijsku i ekološku katastrofu.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: marišćina, Prosvjed, smrad,