Proteklog vikenda čak 22 prometne nesreće, u jednoj ozlijeđeno pet osoba!

Protekli vikend niti policiji, a niti hitnoj nije prošao mirno... Da i ne govorimo o sudionicima nezgoda! Nekoliko osoba teže ozlijeđeno, a jedan vozač vozio pijan i to bez dozvole!

  • Crna kronika
  • Objavljeno 04.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Proteklog vikenda dogodile su se čak 22 prometne nesreće! U tri su osobe teže ozlijeđene, a u osam lakše.

Do nesreće je došlo kada je 29-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, pulskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Pehlina u smjeru Viškova, pretjecao drugo vozilo i prešao na suprotnu stranu kolnika te se izravno sudario s osobnim vozilom također marke Renault, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Očevidom je utvrđeno da je 29-godišnjak upravljao vozilom bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i nepropisnom brzinom – prenio je portal Fiuman.

Istog dana u ranim jutarnjim satima je teško ozlijeđen 23-godišnji pješak u središtu Rijeke. On je prelazio obilježeni pješački prijelaz u Krešimirovoj ulici kada je na njega naletjelo i oborilo ga na kolnik osobno vozilo. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi počinitelj i okolnosti nesreće.

Pored spomenutog, policija je jučer oko 11 sati, evidentirala i 47-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na području Malinske na Krku upravljao osobnim vozilom marke Renault iako mu je izrečena važeća zabrana upravljanja vozilom B kategorije. K tome je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,90 g/kg, s isteklom vozačkom dozvolom i bez osobne iskaznice. Svi spomenuti prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 47-godišnjak na Krku i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: alkohol, policija, promet, prometna nesreća,