Proteklog vikenda evidentirano 369 prometnih prekršaja – Rekorder 202 km/h

45-godišnji muškarac iz Bosne i Hercegovine napuhao 2,58 promila i dobio 9.900 kuna kazne

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 369 prometnih prekršaja. Od tog broja, 176 prekršaja se odnosi na nedopuštenu brzinu, 44 je prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji, zatim su evidentirana 22 vozača pod utjecajem alkohola, a zabilježeno je i deset prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te po dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom među kojima je jedan recidivist.

Najveća brzina evidentirana je na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik, na području Vrbovskog, i to u subotu, 20. lipnja u 13.23 h. Osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo se brzinom od 202 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h.

Tijekom spomenutog razdoblja alkotestirano je 98 vozača, a najveća koncentracija od 2,58 g/kg izmjerena je 45-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Policija ga je u subotu, 20. lipnja oko 20.30 sati, zatekla na području Pehlina u Rijeci gdje je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja prekršajno prijavljen. Doveden je nadležnom prekršajnom sucu koji mu je zbog počinjenog prekršaja odredio novčanu sankciju od 9.900 kuna i izrekao mjeru zabranu upravljanja vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske na rok od dva mjeseca.

Tagovi: alkohol, brzina, policija, prekršaji, promet,