Pula, Istarska županija i ostali gradovi i općine osigurali pomoć u bonu radnicima Uljanika

Radnicima Uljanika osigurat će se dodjela jednokratne pomoći, tj. bona od 300 kuna uz odobreni 7-postotni popust koji je moguće iskoristiti za kupnju prehrambenih proizvoda i ostalih potrepština

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 22.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Grad Pula, Istarska županija i ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanika osigurat će za dodjelu jednokratne pomoći, tj. bona od 300 kuna uz odobreni 7-postotni popust koji je moguće iskoristiti za kupnju prehrambenih proizvoda i ostalih potrepština, priopćeno je u srijedu popodne iz pulskog gradskog ureda.

Iz kupnje su isključena alkoholna pića, duhanski proizvodi i telefonski bonovi.

Dogovor je postignut na sastanku predstavnika Stožera za obranu brodogradnje, Radničkog vijeća Uljanika i gradonačelnika Pule, a usklađen je s Upravom i Nadzornim odborom Uljanika, nakon čega je istarski župan Valter Flego pozvao na sastanak ostale gradonačelnike i načelnike te su se dogovorili da će se svi uključiti u davanje jednokratne pomoći. Riječ je o bonovima i 7-postotonom popustu u Konzumu, koji je ponudio najbolje uvjete.

Naime, kako se navodi u priopćenju za javnost, kako bi pružili potporu radnicima Uljanik Grupe zbog nepovoljnih okolnosti i neredovite isplate plaća, Grad Pula, Istarska županija i ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanik Grupe osigurat će novac “za dodjelu jednokratne pomoći u obliku isplate dara u naravi”.

Od 300 kuna 100 kuna je osigurala Istarska županija, a 200 kuna, osim Grada Pule, gradovi Pazin, Labin, Poreč, Rovinj i Vodnjan te općine Bale, Barban, Cerovlje, Fažana, Gračišće, Kanfanar, Karojba, Kršan, Ližnjan, Marčana, Medulin, Sveta Nedelja, Pićan, Raša, Svetvinčenat, Sv. Petar u Šumi i Žminj.

“Svi vrlo dobro znamo u kakvoj je neizvjesnoj situaciji danas pulsko brodogradilište i njegovi radnici. Svjesni smo da ova novčana pomoć Grada neće riješiti nastalu krizu, ali se nadamo da će barem malo pomoći u prevladavanju poteškoća u kojima su se radnici zatekli. Kad god je trebalo, Grad Pula je uvijek, u skladu s mogućnostima, pomogao brodogradilištu i njegovim radnicima, a tako će biti i ubuduće”, rekao je u izjavi za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Novčani bonovi izdavat će se radnicima na temelju popisa dostavljenog od Uljanik Grupe i neće se izdavati članovima Uprave i direktorima trgovačkih društava Uljanik Grupe, a podijelit će ih mjerodavne službe Uljanik Grupe.

(Hina)

FOTO:  HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Tagovi: bon, novčana pomoć, pomoć, radnici uljanika,