Pula: Nema veće štete od jake bure na istarskom poluotoku

Gotovo sve intervencije obavili su pripadnici pulske Javne vatrogasne postaje koji su u nekoliko navrata morali intervenirati zbog otpalih dijela starih fasada

Jaka bura koja od petka navečer puše na istarskom poluotoku, nije počinila veliku materijalnu štetu iako je prema podacima dežurnih službi i Centra 112 u Puli, zaprimljen veliki broj dojava o palim granama stabala na prometnice i dva srušena stabla.

Gotovo sve intervencije obavili su pripadnici pulske Javne vatrogasne postaje koji su u nekoliko navrata morali intervenirati zbog otpalih dijela starih fasada zgrada u središtu Pule. U subotu popodne vatrogasci su intervenirali tri puta zbog požara dimnjaka.

Prema podacima meteo portala Istramet u Istarskoj županiji bura je bila najjača u Puli, gdje je meteorološka postaja Stoja 2 zabilježila udar od 100 km na sat.

Nedaleko kampa Tašalera u Premanturi, u jutarnjim satima nasukala se jedrilica koja se vjerojatno otrgnula od svog veza, a bura ju je nanijela na plitak sprud uz cestu za Premanturu. Službenici pomorske policije i djelatnici Lučke kapetanije izašli su na teren i prema registarskom broju pronašli vlasnika, koji je morao čekati povoljnije  vremenske uvjete za vraćanje jedrilice u dublje more, a potom i u pripadajuću luku. Na jedrilici nisu zamijećena nikakva oštećenja koja bi uzrokovala ikakvo zagađenje mora.

Prema podacima Policijske uprave istarske u prometu nije bilo nikakvih poteškoća i odvija se bez zastoja.

Tagovi: bura, istra, pula,