Pula – sve je spremno za 24. Sa(n)jam knjige u Istri

Raznolik program, ''doručak s autorom'', iznimno velik broj djela, ali i ponešto za najmlađe - sve to čeka vas u Domu hrvatskih branitelja u Puli od četvrtka!

  • Kultura
  • Objavljeno 27.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Više od trideset novih knjižnih naslova, četiri autorske izložbe te više od sedamdeset programa predstavit će se na 24. Sajmu knjige u Istri koji se otvara u četvrtak, 29. studenoga, u Domu hrvatskih branitelja u Puli, u  nazočnosti  dobitnika Nobelove nagrade za književnosti Wole Soyinke, najavili su u ponedjeljak organizatori.

“Premda je naš Sajam prepoznat po programskoj razlici na koju smo ponosni, a u čijoj nas realizaciji društvena zajednica podupire na gradskoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, ove godine želimo posebno skrenuti pozornost na ishodište Sajma odnosno knjižaru, kakvu smo kao čitatelji i kultura sačuvali u sjećanju”, istaknula je na konferenciji za novinare direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Upravo kroz tematski raspored “naše velike sajamske knjižare, dolazi do izražaja čitav niz novih izdanja, ali i kontinuitet u nastojanju nakladnika da knjigu održe prisutnom i vidljivom”, dodala je.

“Knjižarski postav Vlatke Balinčić, u kojem sudjeluje više od 200 nakladnika, komunicira sa čitateljem tako da ga ohrabri u odabiru knjige kao osobnom činu”, rekla je Vodopija.

Potvrdila je da se za praćenje sajamskih programa do sada najavilo 50-tak novinara iz Hrvatske, Italije, Francuske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Treći program Hrvatske radiotelevizije izravno će prenositi program “Doručak s autorom” od 30. studenoga do 8. prosinca.

Sa(n)jam knjige u Istri posebno je ponosan na svoje najmlađe posjetitelje i programe koje za njih oblikuje Slavica Ćurković kroz “Librić na Sajmu”.Također Sajam svoje sjećanje obnavlja iz niza kataloga, kojima se pridaje veliku važnost, istaknuto je na predstavljanju.

U ovogodišnjem katalogu, kojeg su uredili Vlaho Bogišić i Sanja Jovičić, posebno su razrađeni glavna tema “Sloboda”, regionalni program “Makedonija čita”, najpoznatiji program Sajma “Doručak s autorom”, bibliografski su opisane knjige koje se predstavljaju te biografski notirani svi sudionici programa.

(Hina)

FOTO: Pixabay

 

Tagovi: izložba, pula, sa(n)jam knjige, sajam,