Pula: U Istri 40 novozaraženih, broj hospitaliziranih u padu

Od jučer su se oporavile 22 osobe, trenutno su u Istri 262 aktivna slučaja zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1139 osoba

  • Lifestyle
  • Objavljeno 12.01.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Na području Istarske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite dok su iz pulske bolnice poručili kako je broj hospitaliziranih u padu.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 610 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 40 novozaraženih osoba s područja županije. Za 31 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, od toga se kod jedne osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Rijeke, naveli su iz Stožera.

Napominju i kako se se u epidemiološkoj obradi nalazi osam osoba.

Od jučer su se oporavile 22 osobe, trenutno su u Istri 262 aktivna slučaja zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1139 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske bolnice na liječenju su 52 zaražena pacijenta od kojih je pet u respiracijskom centru.

“Brojke hospitaliziranih padaju no težina kliničkih slika iziskuje jednak zdravstveni nadzor. U pulskoj bolnici trenutno imamo 52 hospitalizirane covid-19 pozitivne osobe, što je manji broj u odnosno na ono rekordno vrijeme u doba božićnih blagdana kada smo imali i 80 hospitaliziranih pacijenata. To je svakako manje opterećenje na zdravstvene djelatnike odnosno na zdravstveni sustav”, poručila je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraze, zaraženi,