Pula: u Istri nastava za učenike viših razreda OŠ i dalje na daljinu

Izuzetak su maturanti kojima će se nastava odvijati u školi prema modelu A, s pripadajućom praksom

  • Lifestyle
  • Objavljeno 28.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Od ponedjeljka 3. do petka 7. svibnja u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za učenike viših razreda od 5. do 8. razreda, odvijat će se prema modelu C, na daljinu, kao i u svim srednjim školama, osim za maturante, odlučio je županijski Stožer civilne zaštite.

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, županijski Stožer civilne zaštite donio je odluku da će se od 3. do 7. svibnja u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za predmetnu nastavu za više razrede osnovnih škola, i to od petog do osmog razreda, odvijati prema modelu C odnosno na daljinu. Istodobno, u istom razdoblju u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije, za niže razrede od prvog do četvrtog razreda, nastavlja se odvijati prema modelu A odnosno u školi, navodi se u priopćenju.

“Od 3. svibnja do 7. svibnja u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastava će se odvijati na daljinu odnosno prema modelu C dok će se za maturante nastava odvijati u školi prema modelu A, s pripadajućom praksom”, dodaju iz istarskog Stožera civilne zaštite.

“Epidemiološka situacija u Istri je pod kontrolom i nije alarmantna, ali još uvije nije tako povoljna da bi dopustili i učenicima viših razreda osnovnih škola da nastavu pohađaju u školi. Uostalom, gotovo 50 posto od ukupnog broja osoba u samoizolaciji u Istri odnosi se na učenike razredne nastave i predškolskog odgoja”, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: istra, maturanti, nastava, nastava na daljinu, pula, škole, učenici,