Radin: Razlike treba uvažavati, po mogućnosti i voljeti

Slogan da smo svi isti alat je ideologije

  • Politika
  • Objavljeno 06.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

Razlike treba uvažavati, a po mogućnosti i voljeti, ako tako razmišljamo bit ćemo na dobrom putu, naglasio je u nedjelju potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin na domjenku Srpskog narodnog vijeća u povodu pravoslavnom Božića, pozivajući sve, i vjernike i one koji to nisu, da se okrenu budućnosti i grade zajednički život u miru i uvažavanju svih različitosti, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Radin je u ime predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i svih zastupnika čestitao Božić pravoslavnim vjernicima, ističući da božićne čestitke srpskog naroda ukazuju na važnost ljubavi, mira i nade, kao i zajedništva.

U to je ime pozvao sve ljude, vjernike i one koji to nisu, da se okrenu prema budućnosti, da grade zajednički život u miru i uzajamnom poštovanju, uvažavanju svih različitosti kojih svaka osoba, zajednica ili narod imaju u sebi.

Slogan da smo svi isti alat je ideologije

“Slogan da smo svi isti alat je ideologije, koji različitima ostavlja da budu na marginama, diskriminirani. Polazimo od jednostavne činjenice da smo svi različiti, da rasne, nacionalne, rodne ili spolne, vjerske ili dobne i druge razlike treba uvažavati, a po mogućnosti i voljeti. Ako tako razmišljamo bit ćemo na dobrom putu”, poručio je.

Tagovi: blagdan, furio, istra, radin,