Radionice kulturne kritike za građane 55+

Radionice imaju ograničeni broj polaznika, a rok za prijavu je nedjelja, zato požurite!

  • Kultura
  • Objavljeno 22.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Centar tehničke kulture u sklopu projekta “Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra” u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti i Kreativnom kolektivom Kombinat poziva zainteresirane građane dobne skupine navršenih 55 godina i više, na sudjelovanje u radionicama kulturne kritike, gdje će polaznici naučiti kako analizirati suvremenu umjetnost.

Radionica kulturna kritika će se održavati u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka od:

  • 26. do 28. veljače od 10:00 do 12:30
  • od 12. do 15. ožujka od 9:00 do 12:15

Radionice kulturne kritike će se održati u trajanju od 48 sati, a obraditi će se teme metodologije i terminologije pisanja kulturne kritike, vrste kulturne kritike, povezivanje umjetnosti/kulture i društvenih zbivanja, važnost kulturne kritike, primjeri kulturne kritike, razlika online i offline sadržaja, ali i mnogo više.

U program su uključene i posjete izložbama te pisanje kulturne kritike na temelju naučenog. Voditeljice radionice polaznike će usmjeravati i davati im konstruktivne komentare kako bi kulturna kritika bila što sadržajnija i relevantnija.

Radovi će biti objavljeni na online portalu ‘Penzići Rijeka’. Polaznici će na taj način postati aktivni posjetitelji izložbi koje posjećuju, o njima će obavještavati zajednicu putem online portala te će promišljati radove suvremenih autora.

Radionice imaju ograničen broj polaznika (do 15 osoba), a prijave se vrše radnim danom od 8:00 do 16:00 sati putem poziva na +385 (0)51 320 281, elektronskom poštom na mail mjeremic@ctk-rijeka.hr ili osobnim dolaskom u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat).

Rok za prijavu je nedjelja, 24. veljače 2019.

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 55, centar tehničke kulture, kulturna kritika, radionice, rijeka,