Radojka Šverko otvorila 27. festival Jazz Time Rijeka

Tri koncerta održavaju se u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. U atriju HKD na Sušaku će se svake večeri, nakon središnjeg koncerta, organizirati glazbeni nastup

  • Kultura
  • Objavljeno 16.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

27. međunarodni festival Jazz Time Rijeka otvorila je koncertom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Radojka Šverko s pratećim trijem u kojem su pijanist Vladimir Babin, kontrabasist Henry Radanović i bubnjar Tonči Grabušić.

Na koncertu je predstavljen upravo objavljeni album “As time goes by”, snimka koncerta kojeg su Radojka Šverko i ovaj trio 2. svibnja 2018. godine izveli i snimili u dvorani “Blagoje Bersa” na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu festivala Jazz.hr. Na programu koncerta, odnosno na albumu, uglavnom su američki jazz standardi, ali izvedeni na način Šverko i njezinih pratećih glazbenika.

Drugog dana festivala, 16. studenoga, svirat će riječki gitarist i multiinstrumentalist Zoran Majstorović sa svojim kvartetom, a trećeg dana nastupa jedan od najcjenjenijih gitarista mlađe generacije Kurt Rosenwinkel sa Standards Trijem kojeg čine još i Dario Deidda i Greg Hutchinson.

Ova tri koncerta održavaju se u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. U atriju HKD na Sušaku će se svake večeri, nakon središnjeg koncerta, organizirati glazbeni nastupi i to prvog dana elektro-akustičnog benda Techno Vikings, potom u petak, 18. studenoga The Mystic Rose Ensemblea i na kraju Blues Brothers Projecta.

U pratećem programu festivala je izložba fotografija, portreta jazz glazbenika autora renomiranog slovenskog grafičkog urednika i fotografa Jože Požrla, postavljena u atriju HKD-a.

(Hina)

FOTO: Pixabay

Tagovi: festival, jazz, jazz time, radojka šverko,