Rasprodanim izvedbama u Rijeci završen prvi dio hrvatske kazališne turneje hit-predstave “Lepa Brena Project”: Vraćamo se na proljeće!

Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se društvo s ovih prostora susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas

  • Lifestyle
  • Objavljeno 13.03.2023
  • Piše: Duje Krstulović

Dvjema potpuno rasprodanim predstavama u istom danu u riječkom HKD-u ovoga petka završen je prvi dio hrvatske turneje kazališne predstave “Lepa Brena Project”. Zvjezdani glumački ansambl predvođen slavnom Jasnom Đuričić, prošlogodišnjom dobitnicom priznanja za najbolju europsku glumicu, Jelenom Ilić, Anđelom Jovanović, Jovanom Belović te Vladimirom Aleksićem, odigrao je glazbeno-plesno-dramski spektakl u četiri dana čak šest puta u dva grada – Zagrebu i Rijeci. Baš kao u metropoli, i riječka publika ispratila je zvijezde predstave dugotrajnim ovacijama. Gostovanje je privuklo i brojne uvažene ljude iz društvenog i javnog života Kvarnera, a čak je i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina predstavu sa zanimanjem pratio u društvu supruge Branke i bliske suradnice Ermine Duraj.

S posebnim zanimanjem došli su vidjeti priču postavljenu na daske koje život znače, u kojoj se problematizira fenomen Brenine popularnosti, tragični raspad bivše zemlje, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana pa tako i naslovne zvijezde predstave. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije. Predstava je nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se društvo s ovih prostora susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas.

Glumačke zvijezde ispunjene pozitivnim vibracijama nakon šest izvedbi odlaze svojim drugim obavezama, a uskoro se ponovno vraćaju u Hrvatsku i to već ovog proljeća! Zbog velikog interesa predstava, koju je u Hrvatsku dovela zagrebačka kompanija Premier Media Group, ponovno će se vratiti u Zagreb, a otvorit će se i izvedbe u drugim hrvatskim gradovima, jer, složne su glumice i glumac, rado će izvoditi kazališni komad koji potiče sve nas na razmišljanje o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, dok god za njega bude interesa. Baš kao što im je Lepa Brena rekla na intimnoj večeri nakon zagrebačke premijere, kojoj je i sama nazočila: “Osjećam i znam da ćete biti prava putujuća ekipa koja će proputovati cijeli svijet i da ćete prenijeti jednu jako poučnu i inspirativnu priču za sve generacije”.  

FOTO: Ana Križanec/Novi list

Tagovi: Lepa Brena,

Pročitaj još