Rekordna Delnička adventska bajka

Zbog sadržaja Delničke adventske bajke, u proteklih je tridesetak dana do najvećeg goranskog grada, posebnim izletničkim vlakovima iz Rijeke, doputovao dosad najveći broj posjetitelja

Na početku godine u Delnicama se s razlogom osvrću na turističke pokazatelje ostvarene tijekom prosinca. Zbog sadržaja Delničke adventske bajke, u proteklih je tridesetak dana do najvećeg goranskog grada, posebnim izletničkim vlakovima iz Rijeke, doputovao dosad najveći broj posjetitelja.

Tijekom adventa su posebni izletnički vlakovi iz Rijeke do Delnica prometovali češće nego ranijih zima, ističe direktor delničkog turističkog ureda Petar Hrg. Osim standardnih vlakova uveli su pojačane linije subotama te vlakove nedjeljom. Zbrajanjem u turističkom uredu dolaze do procjene od 5,5 tisuća ljudi na Delničkoj adventskoj bajci u danima vikenda.

Pribroje li se tome putnici u vlakovima tijekom tjedna, procjene rastu na dosad rekordnih sedam tisuća organiziranih izletničkih posjeta Delničkoj adventskoj bajci.

Direktor kaže – moglo je biti i bolje da nije bilo dvaju prilično kišovitih vikenda. “Ali smo ipak zadovoljni, jer nam rezultati govore da na projektu treba nastaviti raditi, teba ga širiti i ulagati u njega”, ističe Hrg.

Konkurencija onih koji u prosincu žele privući što više gostiju je sve veća, no u Delnicama su, izgleda, uspjeli pronaći formulu za privlačenje predblagdanskih gostiju. “Delnička adventska bajka ukazuje kako je u to doba godine vrijedno razvijati nešto svoje i po čemu je određena sredina posebna. To ne mora biti nešto glamurozno, ali mora biti atraktivno kako bi privuklo goste da dan provedu u destinaciji”, zaključuje Hrg.

izvor: Radio Rijeka

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: delnička adventska bajka, turizam,