RiHub organizira još jednu radionicu

Rijeka nastavlja sa svojim projektima i edukacijama!

  • Kultura
  • Objavljeno 12.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U sklopu edukativnog programa Učimo jačati zajednicu u RiHubu u četvrtak 14. veljače s početkom u 17 sati održava se besplatna radionica na temu grupnog donošenja odluka, piše Grad Rijeka.

Program Učimo jačati zajednicu zamišljen je kao unapređenje odnosa građana s jedinicama gradske uprave te učenje i razmjena znanja o procesima jačanja zajednice kojim se angažirano građanstvo kapacitira za stvaranje kreativnog, suodgovornog, suradničkog i progresivnog društva.

Radionica je usmjerena na učenje pravednog i skladnog donošenja odluka u grupi, onog koji uključuje perspektivu i mišljenja svih uključenih u proces, unapređujući tako krajnji ishod odlučivanja. Vještina uspješnog i zajedničkog donošenja odluka primarna je u osnaživanju zajednice i osiguravanju uspješnosti projekata. Od posebne je važnosti za sve provoditelje projekata unutar sudioničkih programa Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture i šire.

Kome je radionica namijenjena?

Namijenjena je svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiču prijavitelji projekata unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture – Civilne inicijative i Zeleni val, te članovi Vijeća građana, članovi timova programskog pravca Europske prijestolnice kulture 27 Susjedstava, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici, te svi zainteresirani aktivisti.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi osiguran je i prijevod.
Radionica je besplatna, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.

Voditelj radionice Sherif Rushdy iskusan je trener iz područja osobnog i društvenog razvoja, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija, te u treniranju provoditelja procesa jačanja zajednice u mnogim zemljama na sveukupno 4 kontinenta.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: besplatna radionica, RiHub, Rijeka 2020,