Riječani online naručivali drogu

Policija je oduzela više od 100 grama droge amfetamin kupljene preko stranica tzv. darkneta... Naručila ju je 27-godišnjakinja s ciljem daljnje prodaje

  • Crna kronika
  • Objavljeno 21.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga PNUSKOK-a te uredom časnika za vezu njemačke carine i carinske policije pri Veleposlanstvu SR Njemačke u Zagrebu, uspješno su dovršili kriminalističko istraživanje iz domene zlouporabe droga.

Naime, policija je jučer 20. studenoga oduzela više od 100 grama droge amfetamin. Riječ je o drogi koja je kupljena preko stranica tzv. darkneta (oblik Interneta)  iz jedne od zemalja Europske unije, a koju je naručila 27-godišnjakinja radi daljnje prodaje. U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija na području Rijeke te je pronađeno i oduzeto više od 360 komada droge ecstasy, više od 100 grama droge MDMA, 43 doze droge LSD, oko 20 grama marihuane, manje količine drugih droga, digitalna vaga, nekoliko tisuća kuna i drugi predmeti koji se dovode u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom droge.

Za ova kaznena djela policija sumnjiči troje hrvatskih državljana, a dvoje od njih, u dobi od 27 i 24 godine su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje više kaznih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku.

Za napomenuti je da je ovo kriminalističko istraživanje rezultat uspješne, višegodišnje suradnje između hrvatske policije i njemačke carinske policije na razotkrivanju ove vrste kriminaliteta, odnosno sprječavanja trgovine drogom putem tzv. darkneta.

FOTO: pixabay

Tagovi: droga, marihuana, mdma, naručivanje, online,