Riječka industrijska baština – Edukacija za djelatnike u turizmu

Održan zanimljiv program edukacije za djelatnike u turizmu

  • Kultura
  • Objavljeno 12.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U “Akvariju” Sveučilišta u Rijeci, 11. veljače je u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Centra za industrijsku baštinu i Centra za napredne studije jugoistočne Europe, organiziran edukacijski program za djelatnike u turizmu, saznajemo od Turističke zajednice grada Rijeke.

Program je organiziran u sklopu projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine.

 

“Riječka industrijska baština – Edukacija za djelatnike u turizmu” fokusirala se na daljnje upoznavanje djelatnika u turizmu s temama povezanim s industrijskom baštinom grada Rijeke. Svrha edukacije je stvaranje jedinstvenog kulturno-turističkog proizvoda koji doprinosi prepoznatljivosti, posjećenosti i razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Ovogodišnja edukacija za djelatnike u turizmu druga je u nizu te je sljedeća planirana za studeni 2019. godine.

U sklopu programa jednodnevne edukacije polaznici su imali priliku upoznati se s novim temama riječke industrijske i maritimne baštine.

 

Predavanja su održali prof. dr. sc. Julija Lozzi Barković, ravnatelj Muzeja grada Rijeke mr.sc. Ervin Dubrović, mr. sc. Velida Đekića iz Muzeja grada Rijeke te Kristina Pandža iz Centra za industrijsku baštinu.

Edukacija djelatnika u turizmu dio je programskih aktivnosti Sveučilišta u Rijeci, partnera u provedbi projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Putem javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za provedbu spomenutog projekta osigurano je više od 68 milijuna kuna bespovratnih sredstava dok njegova ukupna vrijednost iznosi nešto više od 81 milijun kuna.

riječka_industrijska_baština3_12022019_rijekaonline

riječka_industrijska_baština2_12022019_rijekaonline

riječka_industrijska_baština4_12022019_rijekaonline

foto: Dominik Damiš

Tagovi: edukacija, predavanja, Riječka industrijska baština, turizam,