Riječki vatrogasac Dino Škamo jedan od dobitnika priznanja “Ponos Hrvatske”

Dino Škamo: "Nema veće vrijednosti od toga da smo uspjeli spasiti desetak života."

  • Lifestyle
  • Objavljeno 05.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Riječki vatrogasac Dino Škamo jedan je od dobitnika priznanja “Ponos Hrvatske”. Već godinama radi i riskira život kako bi pomogao drugima, a zadnja takva akcija bila je na Novu godinu 1. siječnja 2018. godine, kada je na tradicionalnom novogodišnjem kupanju spašavao kupače iz visokih valova, piše Radio Rijeka.

Priznanja “Ponos Hrvatske” dodijeljena su 14. godinu zaredom na svečanosti održanoj 1. veljače 2019. u Zagrebu. Z organiziranje dodjele priznanja udružili su se Udruga za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti “Ponos Hrvatske”, dnevni list “24 sata” te Hrvatska radiotelevizija.

Posao vatrogasaca u svom je opisu opasan i zahtjevan, fizički i psihički. Dino Škamo, jedan je od heroja koji svaki dan svoj život polažu na kocku radi drugih, a voditelj je smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke.

Četrdesetšestogodišnji Dino Škamo otac je četverogodišnjeg Ivora i dvogodišnje Zole. U slobodno vrijeme pjeva u klapi “Kastav” i, kako kaže, to mu je najbolji način za rješavanje stresa nakon napornog dana na poslu.

Dino Škamo, dobitnik priznanja “Ponos Hrvatske”, gostovao je u programu Radio Rijeke te tim putem izjavio: “Nema veće vrijednosti od toga da smo uspjeli spasiti desetak života. To je nešto što vas digne, nešto što vas nosi u daljnjem radu i što vas u konačnici i veseli. Na kraju, zato smo i izabrali taj posao – da budemo na službi zajednici.”

(Radio Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Dino Škamo, nagrada, ponos Hrvatske, vatrogasac,