Rijeka Advent – Najčarobniji advent na Kvarneru

Jedno od iznenađenja je i potpuno nova adventska lokacija!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 24.11.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa donosi mnoge zanimljive novitete za svoje posjetitelje.

Jedno od iznenađenja je i potpuno nova adventska lokacija, Verdijeva ulica, gdje će udružene snage mladih domaćih ugostitelja začiniti riječku adventsko gastro scenu i podignuti street food u adventskom izdanju na novu razinu.

Društvo je to sa zavidnim iskustvom na uličnim gastro zabavama, pa su tako i neke od delikatesa koje će ponuditi već dosegle popularnost i izvan granica regije. Favoriti s adventskih sajmova diljem lijepe naše kao i drugih Food truck i Street food događanja ove će godine oduševljavati goste u Rijeci, a neće nedostajati ni recepturnih premijera, mesnih i ribljih delicija osmišljenih posebno za ovu prigodu. I kad je u pitanju cuga, ovo je prava adresa za one željne novih okusa jer, osim standardne barske ponude ovdje će se naći maštoviti topli i hladni kokteli, rakije, pjenušci, bogata vinska karta kao i razna zanimljiva bezalkoholna pića.

Adventska gastro scena nikad nije bila jača, a na vama je da iz velike konkurencije odaberete svoja omiljena slana i slatka čudesa. Za početak predlažemo da ih što prije dođete upoznati jer bit će tu i eminentnih chefovskih imena kao i majstora u nastajanju, a ono što ovoj ekipi sigurno ne nedostaje talent je za dobru zabavu!

Lokacija prozvana Adventiranje kod Kazališta zasigurno će postati adventska meka svih pravih gurmana!

Nebo

Rijetko koji grad se može pohvaliti adventskom kućicom s Michelinovom zvjezdicom, a upravo to u Rijeku će dovesti svjetski priznati chef Deni Srdoč koji svojim kuharskom bravurom impresionira još od najranije dobi. Adventski pogon spektakularnog restorana Nebo u sklopu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa na Adventiranju će pripremati moderni street food koristeći isključivo namirnice s hrvatskih farmi, a svoja će jedinstvena jela spariti sa hrvatskim sortama vina za potpuno hedonističko gastro iskustvo.

Three Monkeys

Široko poznat po svojim sjajnim koktelima, riječki Three Monkeys bar svoj će asortiman u blagdanskom ruhu ove godine predstaviti i u Verdijevoj. Mnogobrojni Riječani, stalni gosti lokala, već dobro znaju da se s njihovim barmenskim umijećem malo tko može mjeriti, a svi jedva čekamo vidjeti što će pripremiti za Rijeka Advent. Za sada znamo da najavljuju posebno osmišljenu kartu toplih koktela kao i pića iz svoje redovne ponude.

Picnic Mingle&Fun

Nezaobilazna stanica na Food Truck festivalima i adventskim sajmovima je Picnic Mingle&Fun projekt višestruko nagrađivan u konkurenciji hrane kao i najbolju ponudu pića i deserata na raznim manifestacijama. Ponuda Picnic Food Truck-a sadržavat će više burgera među kojima i njihov potpisni Blackie Burger, posebne sporo kuhane juneće mekane obraze kao i patku s mlincima pripremljenu na vrlo inovativan način. Potpuno drugačije od drugih je i njihovo kuhano vino, a posluživat će i kuhani gin i tople koktele pripremljene s lokalnim namirnicama i sastojcima koje sami obrađuju.

Rakhia bar

Za mnoge domaće goste, popularni Rakhia bar nezaobilazno je mjesto za izlaske Rijeci, svoju je  bogatu ponudu rakija preselio na riječki Advent. Poznati brend u ponudi svoje kućice na adventu ima 20- ak domaćih rakije ali i pravu zvijezdu – The Hogstera, rakiju iz vlastite linije koja je svoju premijeru doživjela ove godine. Svoju ponudu upotpunili su ove godine gastro suradnjom, i to s potpisom Mate Jankovića, koji će u svom Gradu pripremati inovativna i neuobičajena jela od lokalnih i svježih namirnica. Svakako će biti teško odabrati između 5 jela u ponudi i mnogobrojnih popularnih rakije.

Di mare Desserts

Za sve ljubitelje slatkih jela na Adventiranju nam se pridružio i i Di Mare Desserts koji u svojoj ponudi imaju popularne waffle na štapiću, koje možete probati i s ne tako uobičajenim prilozima. Svi koji vole eksperimentirati mogu probati, osim s popularnim namazima od Nutelle i Linolade, s dodatkom Smarties bombona, čokoladnih mrvica, marmelade, kokosa, lješnjaka te Oreo keksa. Za kraj počastite se jednim klasikom, toplom čokoladom sa šlagom jer znamo da na adventu od viška glava ne boli.

Fiorello Pub

Za dobar koktel idemo pravac Fiorello Puba koji je svoje najjače adute iz ponude preselio na Rijeka Advent. Za one koji će se odvažiti probati nešto novo u ponudi su se našli popularni gin tonici u klasičnim varijantama i voćnim notama, novi mule kokteli u tri izvedbe a za ljubitelje kratkih pića tu je i poduža lista rakija i likera.  Ako se ne vidite s hladnim pićem u prosincu za vas su pripremili jedan klasik, topli punč u četiri različite varijante.

Nosh

Ugostiteljski objekt Nosh koji je u Rijeku donio osvježenje zanimljivom brunch ponudom, zasigurno će biti omiljena destinacija za dobar zalogaj i u adventskom okruženju. Na svojoj kućici nudit će neke vrlo egzotične kombinacije među kojima su riblja kobasica i pulled duck koji će sigurno ući na listu najzanimljivijih jela ovogodišnjeg adventa.  Naći će se tu i popularni Philly cheese sandwich, falafel, mac and cheese, meat-balls marinara te vrlo poseban topli koktel koji će vas dobro ugrijati u hladnim danima.

Tagovi: advent, adventiranje, rijeka, Rijeka advent,