Rijeka domaćin konferencije gradonačelnika gradova Europskih prijestolnica kulture

Na konferenciji u Firenci je sudjelovao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je tamo predstavio projekt Europske prijestolnice kulture u Rijeci 2020. godine.

  • Politika
  • Objavljeno 08.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Druga konferencija gradonačelnika gradova koji su bili, jesu ili će biti Europske prijestolnice kulture održat će se 2020. u Rijeci, odlučeno je na ovotjednoj prvoj konferenciji u Firenci.

Iz riječke gradske uprave u srijedu su priopćili da se konferencija odvija uz potporu Europske komisije.

Na konferenciji u Firenci je sudjelovao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji se tamo predstavio projekt Europske prijestolnice kulture u Rijeci 2020. godine.

Gradonačelnici su na prvoj konferenciji potpisali deklaraciju kojom, među ostalim, ističu važnost razvijanja potencijala koje kultura ima u smislu stvaranja radnih mjesta i ekonomskog rasta, te se obvezuju da će se zalagati da kulturne politike i aktivnosti budu visoko na agendi regionalnih i nacionalnih vlasti.

Deklaracijom je dogovoreno i kako će se konferencija gradonačelnika održavati svake dvije godine, pa će se tako druga po redu konferencija održati u Rijeci, i to u godini u kojoj će nositi titulu Europske prijestolnice kulture, stoji u priopćenju.

(Hina)

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC/ ml

Tagovi: europska prijestolnica kulture, konferencija, vojko obersnel,