Rijeka pobijedila Servette 3:1 u Portugalu!

Nogometaši Rijeke pobijedili su Servette 3:1 u drugoj utakmici na pripremama u Portugalu. U zanimljivom ogledu Rijeka je odigrala dobru utakmicu iskoristivši svoje prilike i ujedno dokazavši da pripreme idu u pravom smjeru. Igrala se 80. minuta. Nakon ubačaja Čolak i Capan bili su čvrsti u skoku, Capan je bio najbrži i loptu koja se odbila nakon duela pospremio u mrežu - 3:0. Do kraja utakmice Servette je uspjelo smanjiti golom Schalka - 1:3. U osmoj minuti Kvržić je ubacio opasnu prizemnu loptu s desne strane, vratar Servetta na vrijeme je izašao i u klizećem startu odnio loptu. Ipak, nije ju uspio zadržati i onda je došla do Hebera koji se nenadano našao u sjajno prilici na 15 metara ali je umjesto u praznu mrežu loptu poslao preko grede. Nakon kornera, Acosty je pokušao atraktivnim škaricama zatresi mrežu. Napadač Rijeke zaradio je visoku ocjenu za umjetnički dojam, ali nažalost nedostajalo je preciznosti. Na drugoj strani Servette je prvi put pucao u 14. minuti, Wutrich je poslao loptu daleko od gola Rijeke. Rijeka je povela u 26. minuti. Bijeli su polako kružili oko kaznenog prostora, lopta je došla do Puljića koji se oslobodio i u trenutku kada je htio pucati došlo je do kontakta s braničem Servetta i sudac je pokazao na bijelu točku. Heber je bio siguran - 1:0. U 31. minuti Heber je pokušao s dvadesetak metara, ali lopta je otišla preko gola, a isto se dogodilo kod pokušaja Puljića. Servette nisu bile bezopasne u prvom dijelu, ali unatoč određenim situacijama pred kaznenim prostorom Rijeke, nisu uspjele ozbiljnije zaprijetiti. U 51. minuti Čolak se našao u dobroj prilici, ali nije najbolje reagirao. Na drugoj strani Alphonse je potegnuo, ali Prskalo je obranio prizeman udarac. Rijeka je ponovo bila opasna u 60. minuti. Vuk je sjajno prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu koja je stigla do Kvržića na rubu kaznenog prostora. Veznjak Rijeke se oslobodio i stvorio prostor za udarac, ali njegov pokušaj obranio je vratar Servetta. I onda je stigao drugi pogodak. Nesporazum u obrani Servetta i pritisak Puljića doveo je do toga da je vratar švicarske momčadi izašao daleko sa svog gola. Lopta je došla do Kvržića koji je lijepim lobom zatresao mrežu - 2:0. Posljednju pripremnu utakmicu Rijeka će odigrati u nedjelju od 17 sati po srednjeuropskom vremenu protiv Beijing Guoana.

  • Sport
  • Objavljeno 18.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Igrala se 80. minuta. Nakon ubačaja Čolak i Capan bili su čvrsti u skoku, Capan je bio najbrži i loptu koja se odbila nakon duela pospremio u mrežu – 3:0.

Do kraja utakmice Servette je uspjelo smanjiti golom Schalka – 1:3.

U osmoj minuti Kvržić je ubacio opasnu prizemnu loptu s desne strane, vratar Servetta na vrijeme je izašao i u klizećem startu odnio loptu. Ipak, nije ju uspio zadržati i onda je došla do Hebera koji se nenadano našao u sjajno prilici na 15 metara ali je umjesto u praznu mrežu loptu poslao preko grede.

Nakon kornera, Acosty je pokušao atraktivnim škaricama zatresi mrežu. Napadač Rijeke zaradio je visoku ocjenu za umjetnički dojam, ali nažalost nedostajalo je preciznosti.

Na drugoj strani Servette je prvi put pucao u 14. minuti, Wutrich je poslao loptu daleko od gola Rijeke.

Rijeka je povela u 26. minuti. Bijeli su polako kružili oko kaznenog prostora, lopta je došla do Puljića koji se oslobodio i u trenutku kada je htio pucati došlo je do kontakta s braničem Servetta i sudac je pokazao na bijelu točku.

Heber je bio siguran – 1:0.

U 31. minuti Heber je pokušao s dvadesetak metara, ali lopta je otišla preko gola, a isto se dogodilo kod pokušaja Puljića.

Servette nisu bile bezopasne u prvom dijelu, ali unatoč određenim situacijama pred kaznenim prostorom Rijeke, nisu uspjele ozbiljnije zaprijetiti.

U 51. minuti Čolak se našao u dobroj prilici, ali nije najbolje reagirao. Na drugoj strani Alphonse je potegnuo, ali Prskalo je obranio prizeman udarac.

Rijeka je ponovo bila opasna u 60. minuti. Vuk je sjajno prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu koja je stigla do Kvržića na rubu kaznenog prostora. Veznjak Rijeke se oslobodio i stvorio prostor za udarac, ali njegov pokušaj obranio je vratar Servetta.

I onda je stigao drugi pogodak. Nesporazum u obrani Servetta i pritisak Puljića doveo je do toga da je vratar švicarske momčadi izašao daleko sa svog gola. Lopta je došla do Kvržića koji je lijepim lobom zatresao mrežu – 2:0.

Posljednju pripremnu utakmicu Rijeka će odigrati u nedjelju od 17 sati po srednjeuropskom vremenu protiv Beijing Guoana.

Tagovi: hnk rijeka, portugal, servette, utakmica,