Rijeka poražena od Wolfsburga u prvoj pripremnoj utakmici

Ključan trenutak dogodio se u samoj završnici prvog dijela. Naime, kada se činilo da će momčadi otići na odmor uz rezultat 0:0, Wolfsburg je uspio povesti

  • Sport
  • Objavljeno 13.01.2019
  • Piše: Alan Srčnik

Nogometaši Rijeke poraženi su od Wolfsburga 0:3 u prvoj pripremnoj utakmici u Portugalu. Razloga za preveliku zabrinutost nema jer rezultat je u konačnici bio splet nes(p)retnih okolnosti, a Rijeka je u prvom dijelu propustila svoje prilike. Ujedno, trener Igor Bišćan dao je priliku većini igrača koji su na pripremama u Albufeiri – piše izvještaj službena stranica HNK Rijeka.

Ključan trenutak dogodio se u samoj završnici prvog dijela. Naime, kada se činilo da će momčadi otići na odmor uz rezultat 0:0, Wolfsburg je uspio povesti.

Sve je krenulo u 42. minuti kada je Župarić odigrao loptu za Punčeca, koju riječki branič nije uspio uhvatiti. Njemački nogometaši našli su se u dobroj situaciji, ali Čanađija je odlično pročitao igru i izbio loptu u korner.

Ipak, nakon kornera riječka obrana je na kratko izbila loptu, njemački igrači vratili su je u kazneni prostor, a Mehmedi je ostao sam – 0:1.

Bio je trenutak koji je pomalo obeshrabrio izabranike Igora Bišćana koji su odlično parirali Wolfsburgu. Rijeka je prvu priliku izborila u trećoj minuti, ali pokušaj Gorgona iz slobodnog udarca završio je u živom zidu.

Na drugoj strani jednu neugodnu situaciju Župarić je riješio povratnom loptom koju je Sluga, uz nešto muke, uspio uhvatiti.

U 11. minuti Wolfsburg je stigao pred gol Rijeke, Ginczek se našao u dobroj situaciji, ali obrana Rijeke blokirala je pokušaj.

Rijeka je uzvratila pet minuta kasnije, Raspopović je lijepi ubacio s desnog boka, Acosty je ostao sam, ali je u skoku malo nedostajalo da zahvati loptu.

Minutu kasnije uslijedio je novi ubačaj Raspopovića, ali Gorgon nije zahvatio loptu.

Iz tog gol auta rodila se najveća prilika za Rijeku u prvom dijelu. Neoprezna obrana Wolfsburga popustila je pred pritiskom Čolaka koji je oduzeo loptu i sam kao duh izašao pred vratara Wolfsburga, ali je udarac otišao preko gola.

Rijeka je dobro odolijevala svim pokušajima organiziranog napada, u 32. minuti Raspopović je odigrao za Čolaka koji se ponovo našao u odličnoj poziciji, ali vratar Wolfsburga bio je na visini zadatka.

Na drugoj strani Asevedo je ubacio jednu dugu loptu koja je preletjela sve u 16 metara i došla do Breakala čiji je udarac obranio Sluga.

U nastavku utakmice Wolfsburg je u 55. minuti poveo 2:0. Mehmedi je pobjegao Velkovskom i odigrao za Steffena. Činilo se da je prilika propala budući da je lopta otišla previše u desno. Ipak, Steffen je uspio ubaciti, a Mehmedi ponovo zatresti riječku mrežu.

Samo tri minute kasnije Mehmedi je još jednom bio najspremniji u riječkom kaznenom prostoru – 3:0.

Rijeka je priliku za pogodak propustila u 60. minuti kada je Puljić ostao sam na 15 metara, ali je odgodio udarac i obrana Wolfsburga otklonila je opasnost.

Rijeka je u završnici utakmice u nekoliko navrata stigla pred gol Wolfsburga, najveća prilika bio je ubačaj Libera kojega su njemački braniči otklonili.

Tagovi: prva hnl, rijeka, wolfsburg,