Rijeka potpisala ugovor za stvaranje prve Dječje kuće u Hrvatskoj

Jedan od projekata - Rijeka 2020, Europska prijestolnica kulture - u pripremi

Grad Rijeka potpisao je ugovor s Tvrtkom ING-GRAD d.o.o. iz Zagreba u vezi rekonstrukcije Ciglene zgrade kompleksa Benčić u Rijeci. Tu će građevinu preoblikovati u prvu Dječju kuću takve vrste u Hrvatskoj, piše www.rijeka.hr.

Nedavno je završena prva faza riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, potom Ri Hub u Grohočevoj ulici, a još prije godinu dana započeli su radovi obnavljanja riječke Palače šećerane koja će obnovljena poslužiti kao nova zgrada Muzeja Grada Rijeke. Ono što je zajedničko tim trima projektima je upravo ‘Rijeka 2020’. Dječka kuća je četvrti takav projekt koji je pokrenut u sklopu Europske prijestolnice kulture.

Radovi započinju ranije kako bi kuća bila otvorena u 2020. godini, a na samom projektu radi više riječkih kulturnih ustanova. To su Gradska knjižnica Rijeka, Art kino, Gradsko kazalište lutaka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti, nakon čega oni, naravno, ostavljaju prostor i drugim udrugama i organizacijama da im se pridruže.

Rekonstrukcija same zgrade stajat će 41,7 milijuna kuna. Tvrtka ING-GRAD izabrana je na javnom natječaju, gdje su prepoznati po svojim dosadašnjim radovima na sanaciji i restauraciji spomeničke i kulturne baštine.

Grad Rijeka

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dječja kuća, europska prijestolnica kulture, ing-grad d.o.o., rijeka, Rijeka 2020,