“Rijeka, tamo želim ići“

Epizoda pod nazivom "Rijeka, tamo želim ići" emitirat će se na jesen, 19. studenog u 17 sati te će biti dostupna u ARD media biblioteci i na YouTube kanalu godinu dana

  • Lifestyle
  • Objavljeno 25.07.2022
  • Piše: Duje Krstulović

Saarländischer Rundfunk (ARD), jedna od vodećih TV postaja u Njemačkoj po gledanosti, snima polusatni televizijski program o Rijeci. Televizijska ekipa na čelu s producenticom i redateljicom Ute Werner, stigla je u Rijeku 23. srpnja, gdje će do 29. srpnja posjetiti brojne gradske lokacije, koje su odabrane zbog slogana Europske prijestolnice kulture Luka različitosti, a naglasak je na vodi, radu i migraciji.

Fokus emisije, koju će voditi voditelj Simin Sadeghi, bit će trag koji je ostavila titula Europske prijestolnice kulture u Rijeci i odgovorom na pitanje Što još i danas možete vidjeti kao turist?

Epizoda pod nazivom “Rijeka, tamo želim ići” emitirat će se na jesen, 19. studenog u 17 sati te će biti dostupna u ARD media biblioteci i na YouTube kanalu godinu dana.

Kroz emisiju o Rijeci imat ćemo priliku upoznati 3 sugovornika na nekoliko različitih lokacija u gradu.

Na prvoj lokaciji, umjetničkoj instalaciji na Molo longu,  voditelj će razgovarati s vodičkinjom Nancy Kaiser, s kojom će posjetiti Exportdrvo, pogledati brojne grafite koji od 2020. godine krase zidove kuća i zidove ulica, razgledati prostor tvornice papira Hartera te prošetati Starim gradom i žilom kucavicom – Korzom.

Slijedeća sugovornica bit će Liliana Stepanović iz Riviera Secrets, koja će otkriti sve čari secesijske ribarnice i riječke tržnice, a osvrnut će se na riječku industriju, Brodogradilište 3. maj, torpedo lansirnu stanicu te će govoriti o budućim perspektivama – planiranoj izgradnji brodskih motora na vodik i novoj marini. Također posjetit će Muzej grada Rijeke i Muzej moderne i suvremene umjetnosti, koji je promijenio lokaciju i dobio novu adresu za vrijeme trajanja projekta Europske prijestolnice kulture.

S posljednjom sugovornicom Manuelom Svobodom, s Odsjeka za germanistiku Sveučilišta u Rijeci, novinarka će otkriti ljepote Trsatskog kaštela i Svetišta Majke Božje Trsatske.

Realizacija emisija pod nazivom “Rijeka, tamo želim ići” snima se uz potporu i podršku Turističke zajednice Kvarnera i Turističke zajednice grada Rijeke.

Tagovi: rijeka, tamo želim ići, visit rijeka,