Robert Murić službeno postao član Rijeke

Ukoliko ne bude problema na liječničkim pregledima, igračem Rijeke ponovno bi trebao postati i Ivan Tomečak

  • Sport
  • Objavljeno 05.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Nogometaši Rijeke dobili su novo igračko pojačanje. Iako je već danima bilo jasno da će se posao realizirati, službena potvrda dolaska Roberta Murića stigla je tek danas. Mladi 22-godišnji krilni igrač potpisao je ugovor na dvije i pol godine uz mogućnost produljenja suradnje na još godinu dana, piše Radio Rijeka.

“Prvi dojmovi su odlični, posebice što se tiče kampa i stadiona. Razgovarao sam već s nekoliko igrača u Rijeci koje poznajem od prije i rekli su mi sve najbolje. Znam da je odlična ekipa i mislim da ću se dobro uklopiti. Očekivanja su da odigram što više utakmica, uz puno golova i asistencija i da osvojimo Kup i borimo se za prvenstvo. Najbolje se osjećam na poziciji desnog krila, ljevak sam i tu se najbolje snalazim”, rekao je Murić za klupske stranice.

Murić je prošao Dinamovu omladinsku školu, da bi se vrlo mlad uputio u nizozemskog velikana Ajaxa gdje je igrao za drugu momčad. Nakon toga odrađivao je posudbe u Pescari i Bragi te naposljetku kao slobodan igrač stigao na Rujevicu.

Slična situacija je i sa bivšim igračem Rijeke Ivanom Tomečakom koji je raskinuo ugovor s belgijskim Club Bruggeom i kao slobodan igrač sutra bi, ukoliko prođe liječnički pregled, trebao staviti potpis na dvoipol godišnji ugovor. Tomečak je za Rijeku u HNL-u skupio 65 nastupa, a treneru Igoru Bišćanudoć će kao naručen na desnu stranu obrane izranjavanu ozljedama Raspopovića i Pavelića.

(Radio Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Ivan Tomečak, rijeka, Robert Murić,