S čak 3,81 g/kg alkohola u krvi bježao policiji i odbio alkotest, nakon čega je priveden

Koliko pijanih vozača posljednjih dana! Osim navedenog slučaja, policija je zabilježila još dva, s tim da je jedan od njih uz promile u krvi imao i 300 kg prehrambenih proizvoda...

  • Crna kronika
  • Objavljeno 05.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Na području Podmurvica u Rijeci vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje već je nastavio vožnju u pravcu Zameta.

Nakon što je zaustavljen utvrđeno je kako se radi o 45-godišnjem hrvatskom državljaninu, iako je vidno bio u alkoholiziranom stanju prvotno je odbio alkotest… Htio je dokazati da mu ne treba?!

Ipak, policija ga je privela u službene prostorije policije, gdje je pristao na provjeru te mu je izmjereno 3,81 g/kg alkohola u krvi! Zadržan je u policiji do prestanka djelovanja alkohola…

ON NIJE JEDINI…

Osim spomenutih vozača, policija je jučer oko 11.20 sati u prometu na području Turnića u Rijeci zatekla 54-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim vozilom na kojem su bile probne pločice, upravljao pri koncentraciji alkohola od 0,74 g/kg. Također je utvrđeno da u vozilu bez valjanih odobrenja prevozi oko 300 kilograma prehrambenih proizvoda (med, ulje i drugo) te je o tome obaviještena nadležna služba.

Kada smo pisali o alkoholu, sankcioniran je i 41-godišnji vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka koji je jučer oko podne zatečen na području Triblja. Utvrđeno mu je više prekršaja u prometu, i to: vožnja pod utjecajem alkohola od 0,70 g/kg, upravljanje vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, nekorištenje sigurnosnog pojasa i istek važenja vozačke dozvole. Inače, riječ je o vozaču koji je dosad u više navrata zatečen u počinjenju prometnih prekršaja te  je uhićen i istog dana doveden na mjerodavni prekršajni sud.

FOTO: Pixabay

 

Tagovi: alkohol, pijani vozači, policija, vožnja,