S ilegalnim migrantima u automobilu vozio slalom do vijadukta Svilno

Na vijaduktu Svilno je, zbog velike brzine kojom je ušao u oštri zavoj, udario u vozilo "Kia" ispred sebe i zaustavio se na zaštitnoj ogradi

Krijumčar ljudi u subotu je bježeći automobilom “Audi” od policije, oko 13,40 sati na autocesti Rijeka – Zagreb izazvao prometnu nesreću, u kojoj nije bilo ozlijeđenih, a dijete iz njegova automobila je iz preventivnih razloga odvedeno u bolnicu, izvijestila je policija, koja je uhitila 27-godišnjeg vozača, državljanina BiH – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Policijski službenici su kod mjesta Čavli pokušali zaustaviti “Audi” bosanskohercegovačkih registraskih oznaka jer su imali informacije da vozač krijumčari ilegalne migrante. No on se nije zaustavio na svjetlosne, zvučne signale i palicu “Stop policija”, nego je ubrzao i slalom vožnjom velikom brzinom ugrožavao ostale sudionike u prometu, uključujući i policijske službenike koji su krenuli za njim u potjeru.

Na vijaduktu Svilno je, zbog velike brzine kojom je ušao u oštri zavoj, udario u vozilo “Kia” ispred sebe i zaustavio se na zaštitnoj ogradi.

Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. U njegovom vozilu je bilo pet osoba, od kojih jedno dijete. Njihov identitet i status boravka u Hrvatskoj policija trenutačno utvrđuje.

Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a dijete je iz preventivnih razloga prevezeno na liječničku obradu.

Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

Tagovi: Migranti, potjera, svilno,