Sajam mogućnosti 2019.

Sajam će posjetiti oko 1100 učenika 4. razreda riječkih osnovnih škola, u pratnji njihovih učiteljica i kontakt policajaca

  • Lifestyle
  • Objavljeno 14.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Danas će se u 9 sati, u Centru Zamet, održati otvorenje devetog po redu “Sajma mogućnosti” koji se održava u sklopu preventivnog programa “Zajedno više možemo”.

Otvorenju će prisustvovati zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i načelnik Policijske uprave Primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

Sajam su najavile Karla Mušković,  pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i Silvana Šimunić – voditeljica Odjela prevencije, PU Primorsko- goranske.

Sajam će posjetiti oko 1100 učenika 4. razreda riječkih osnovnih škola, u pratnji njihovih učiteljica i kontakt policajaca

Učenici će sudjelovati u sportskim natjecanjima te pratiti kulturno-zabavni program udruga i klubova. Tako će dvadeset udruga i klubova s područja Grada Rijeke prezentirati svoje aktivnosti kroz promidžbene materijale i demonstracije te radionice na štandovima.

Na takav način učenike se nastoji potaknuti na uključivanje u izvannastavne aktivnosti u cilju zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

Osim upoznavanja učenika s pozitivnim izvanškolskim sadržajima, ciljevi Sajma mogućnosti su i razvijanje odnosa povjerenja s policijom, kao i razvijanje osjećaja suradnje svih subjekata društva u svrhu djelovanja na primarnu prevenciju kriminaliteta. Stoga će ispred ulaza u Dvoranu Centra Zamet Policijska uprava primorsko-goranska prezentirati policijsku opremu i tehniku te kroz komunikaciju i druženje između učenika i policijskih službenika nastaviti razvijati odnos povjerenja.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: karla mušković, osnovne škole, sajam mogućnosti, silvana šimunić, učenici,