Na površini od oko 113 hektara u Furlaniji više od 149 proizvođača bavi se uzgajanjem pitome šparuge, jedan od važnijih sezonskih poljoprivrednih proizvoda tog kraja.
Deset malih općina proizvodi ukupno 56 % bijelih šparuga, između njih je i Tricesimo koja u zadnjih desetak godina intenzivno radi na promociji tradicije uzgajanja šparuga.
Moći ćete kušati jela od šparuga po promotivnim cijenama ili kupiti tek ubrane šparuge direktno kod proizvođača. Domaćini su priredili i prigodni zabavni program.
Sudjeluju:
18 ugostiteljskih objekata po promotivnoj cijeni od 10 eura nudi jela na bazi šparuge (s uključenom čašom vina);
4 najveća proizvođača šparuga prodaju tek ubrane šparuge sa svojih plantaža.
Program
Petak 17. svibnja 2019.
18:30 otvaranje sajma na Trgu Ellero
21:00 Večer za mlade uz DJ Simone Rosso
Subota 18. svibnja 2019.
9:00 Proljetni sajam sa sudjelovanjem bratimljenih općina i gradova (Buzet i Mittersill)
11:00 otvaranje enogastronomskog sajma
21:00 nastup Flames Band
Nedjelja 19. svibnja 2019.
10:00 AsparaGiro–biciklistički tour kroz plantaže šparuga
11:00 otvaranje enogastronomskog sajma
12:00 koncert limenih glazbi iz Tricesima i Casacca
17:00 nastup folklornog društva Rosade Furlane
21:00 koncert grupe Gli Effetti Collaterali