Šarena rijeka mališana “obojila” je Korzo

Dječja karnevalska povorka razveselila ulice Rijeke

  • Kultura
  • Objavljeno 17.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Više od 4.600 maškarica u 62 karnevalske grupe, u subotu 16. veljače prošetalo je riječkim Korzom i razveselilo brojnu publiku. “Riječko sunce od ranog jutra išlo je na ruku najmlađima koji su pokazali šarene kostime i uvježbane koreografije u koje su utkani sati rada, truda i ljubavi”, saznajemo sa službenih stranica Riječkog karnevala rijecki-karneval.hr.

Publiku su prije povorke rasplesali Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje koji su pripremili teren za ronioce, ribice, štrumfove, bubamare, prinčeve i princeze, kokice, slikare…

Rockeri su nas dobro prodrmali, a na stotine grla zaorilo se Korzom u isti glas kada su navijači Luke Modrića poveli pjesmu.

Veselu i šarenu povorku predvodili su kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni, zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčakom, Stellom Paulić i Magali Paliskom. Ovogodišnju dječju povorku tradicionalno su zatvorili zvončari.

Svi koji nisu bili u mogućnosti vidjeti vesele maškarice na Korzu ove subote ili pratiti putem jednog od tri moguća prijenosa uživo, moći će vidjeti maškarano dječje ludilo preko snimke povorke koja je dostupna na karnevalskim stranicama na adresi www.rijecki-karneval.hr.

(rijecki-karneval.hr)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: "Maškarice", dječja karnevalska povorka, Korzo, maškare, riječki karneval,