Seks u školi u Puli?! Profesoru i ravnateljici otkaz, a u slučaj se uključila i policija!

Učenici je, navodno, kolega iz razreda zavlačio ruke u gaćice i grudnjak... Ravnateljica povukla odluku o otkazu profesora, a i sama se protivi svom otkazu!?

  • Objavljeno 20.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

-Škola već duže vremena ima problema s jednim profesorom, a na satu se dogodio skandal koji je bio kap koja je prelila čašu!

Naime, vijest je prenio Glas Istre, a riječ je o situaciji gdje je došlo do seksualnog uznemiravanja jedne učenice, koja je to i tvrdila. Navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak.

Nakon što su roditelji i ravnateljica obaviješteni o situaciji, profesor je dobio otkaz po odluci ravnateljice i uz suglasnost Školskog odbora.

RAVNATELJICA I PROFESOR – OTKAZI?!

Međutim, nekoliko dana kasnije ravnateljica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor. Nakon tog poteza ravnateljice, Školski odbor je izgubio povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a ravnateljica mu već duže vrijeme “gleda kroz prste”.

Odbor je također donio odluku i o smjeni ravnateljice, s čime se dotična, navodno, ne želi složiti – kako piše Glas Istre.

Sanja Benazić-Kliba, vršiteljica dužnosti ravnateljice, navela je da profesoru još nije otkazan ugovor o radu, pojasnivši da je u tijeku poništenje odluke ravnateljice koja ga je prvo smijenila, pa vratila na posao, nakon čega će mu se i uručiti otkazivanje ugovora o radu.

U SLUČAJU SU SADA POLICIJA I DORH

U slučaj se uključila Istarska policija i DORH. Saznajemo da su pojedini roditelji učenika danas bili pozvani na obavijesni razgovor.

“Izvješćujemo vas da policijski službenici u suradnji s nadležnim odvjetništvom provode izvide. Zasad ne možemo iznositi pojedinosti vezano za dosad provedene radnje” kratko je izvijestila Nataša Vitasović iz PU istarske. Smijenjena ravnateljica Gordana Ćoso ni danas nije željela razgovarati, rekavši da će se oglasiti kada završe svi istražni postupci. Nema nikakve reakcije niti iz istarske županije koja je osnivač škole

Seksualne radnje odvile su se prošlog mjeseca među 16-godišnjacima, jednim učenikom i učenicom drugog razreda Medicinske srednje škole, a učenici su navodno svojevoljno sudjelovali u seksualnim radnjama i nije bilo prisile.  Nevjerojatno je da se sve događalo pred očima profesora informatike koji uopće nije reagirao!

FOTO: Pixabay

 

Tagovi: profesor, pula, ravnateljica, seksualno uznemiravanje, škola,