Sinoć poraz, ali ipak – Kauboji, večeras će biti bolje!

“Ne smije nam ovo poljuljati samopouzdanje. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u Munchenu. Čvrsti i kompaktni'' - rekao je Horvat.

  • Sport
  • Objavljeno 21.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

“Ne smije nam ovo poljuljati samopouzdanje. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u Munchenu. Čvrsti i kompaktni. Moramo vjerovati više u sebe i bit će nam tako lakše igrati. Siguran sam da ćemo već sutra pokazati puno bolju igru, da ćemo biti pravi, ali trebat će nam i sreće na pobijedimo Njemačku kod kuće. Moramo sutra dati sve od sebe! – rekao je Horvat za RTL.

”Kad primiš sedam golova na praznu mrežu i to samo u prvom poluvremenu, to te psihički ubije” – kazao je nakon poraza od Brazila u Koelnu hrvatski rukometaš Luka Stepančić.

U prvom susretu drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Koelnu neočekivano izgubila od Brazila 26-29 (13-17) ugrozivši plasmanu u polufinale.

Stepančić je postigao pet golova iz osam udaraca, no ni njegov učinak nije pomogao da se izbjegne posve neočekivani poraz od južnoameričke selekcije.

“Do jučer je sve izgedalo idelano za nas, a Brazil se pokazao kao svojevrsna nagazna mina. Kad primiš sedam golova na praznu mrežu u prvom dijelu, to te psihički ubije. Imali smo jako puno tehničkih pogrešaka, valjda večeras kao u sve ove utakmice ukupno. Pokušali smo stići, ali i da smo tigli, iskreno, ne bi bilo zasluženo, Brazilci su odigrali fenomenalno. Sada moramo pobijediti Nijemce, koji će također biti pod pritiskom jer igraju doma. Moramo se boriti protiv Nijemaca i Francuza”, izjavio je Stepančić.

“Odigrali smo jako lošu utakmicu, a katastrofalan je bio naš početak. Nismo ušli dobro i onda smo morali stizati veliku većinu utakmicu, a to nije naša igra. Ne znam razlog zašto je to bilo tako, ali se nadam da ćemo to ispraviti. Došli smo u Koeln po dvije pobjede za polufinale, ali ćemo očito morati težim putem. Najbitnije je da ne bude nikakve svađe među nama igračima, skupit ćemo glave i pokušati sve u zadnje dvije utakmice”, izjavio je Karačić.

Željko Musa, koji je bio igrač utakmice protiv Španjolske, protiv Brazila je šutirao svega jednom i postigao jedan gol.

“Imali smo puno i previše tehničkih pogrešaka u obrani i napadu, što su Brazilci iskoristili. Nismo bili pravi i nismo pokazali igru iz prvih pet utakmica. S nama nikad ne može biti jednostavno, i sad se, kao i obično, moramo vaditi”.

I vratar Marin Šego se uklopio u sivilo momčadi, susret je završio sa samo pet obrana.

“Ovaj poraz može utjecati na nas. Mi smo bolja momčad od Brazila, ali to danas nismo pokazali. Loše je i što smo se pošteno svi umorili večeras jer smo stalno stizali rezultat, a već sutra nas čeka utakmica s Nijemcima”.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: kauboji, rukomet, sp rukomet, utakmica,