Širenje usluge – Bolt ostaje vodeći pružatelj usluge najma električnih romobila u Rijeci

"Bolt je ostvario najviše bodova na javnom pozivu za iznajmljivanje električnih romobila, stoga će riječkim ulicama prometovati čak 300 Bolt električnih romobila."

  • Lifestyle
  • Objavljeno 13.04.2022
  • Piše: Frane Stipanić

Nakon što je Grad Rijeka krajem siječnja objavio javni poziv za prikupljanje ponuda za iznajmljivanje e-romobila na području Rijeke s ciljem širenja usluge iznajmljivanja e-romobila za građane, najboljim ponuđačem pokazala se vodeća europska superaplikacija Bolt. Umjesto dosadašnjih 200 romobila raspoređenih na 10 frekventnih gradskih lokacija, Riječanima će na raspolaganju biti 300 Bolt električnih romobila na čak 32 lokacije.

Na ulicama grada Rijeke zadržat će se tzv. free floating sustav koji podrazumijeva raspoloživost električnih romobila u cijelom gradu što znači da romobile nije potrebno vraćati na početnu točku vožnje ili lokaciju na kojoj su preuzeti, već ih je moguće vratiti na neku od mnogih drugih lokacija u gradu. Time će prijevoz električnim romobilima biti dodatno olakšan, a stanovnici grada Rijeke bezbrižnije će moći obavljati svakodnevne obveze te putovati na posao ili u školu.

Stvaranje gradova za ljude i smanjenje ekološkog utjecaja kroz održiv i siguran prijevoz te obnovljive izvore energije temeljna je odrednica našeg poslovanja. Suradnju s gradovima prilagođavamo potrebama lokalnog stanovništva, a posebno nas veseli pozitivna reakcija Riječana koji su našu uslugu najma električnih romobila objeručke prihvatili i „boltekima“ u 365 dana prešli 290.000 kilometara. Godina dana u Rijeci i velik interes koji su građani pokazali za korištenjem naših romobila pokazala nam je da idemo u dobrom smjeru i da uspješno ostvarujemo svoje ciljeve: smanjujemo emisiju CO2 i štedimo vrijeme i novac svojih korisnika“, izjavio je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija.

Pilot projekt najma Bolt električnih romobila predstavljen je početkom 2021. godine, a Rijeka je bila prvi hrvatski grad koji je uveo ovu uslugu. Danas je ona, osim u Rijeci, dostupna u Osijeku, Varaždinu i Vinkovcima čime je ukupan broj Bolt električnih romobila na ulicama hrvatskih gradova s početnih 200 dosegao brojku 800. Zanimanje građana za ovom uslugom mikromobilnosti sve je veća, što potvrđuju i posljednja istraživanja prema kojima čak 60 posto korisnika Bolta za kretanje gradom bira električni romobil pa se Bolt romobili uskoro planiraju uvesti i u ostale hrvatske gradove.0

Boltove usluge mikromobilnosti moguće je pronaći u čak 170 gradova i 20 europskih država, što ga čini najvećim pružateljem ove vrste usluga. Četiri od pet vožnji Boltovim romobilom odvija se na relaciji do tri kilometra što uslugu najma električnih romobila čini u potpunosti komplementarnom usluzi vožnje na zahtjev.

Tagovi: bolt, električni romobil, free floating,

Pročitaj još