Škibola: Za stanje u ‘3. maju’ krivi i SDP i HDZ

 "Politika je itekako imala utjecaj uz privatne interese koji su se vješto premrežili i izvlačili novac, a nimalo ulagali u tehnologiju i budućnost brodogradilišta", rekao je.

  • Politika
  • Objavljeno 12.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo u Rijeci da su za stanje u “3. maju” krivi i SDP i HDZ te da se danas iz tih dviju stranaka “besramno šire žalopojke, ali nijedna od njih ne želi preuzeti političku odgovornost” za stanje u kojem je to brodogradilište.

Škibola je istaknuo kako se ne može dopustiti da nitko ne odgovara za postupno uništavanje brodogradilišta koje je imalo veliki potencijal.

“Politika je itekako imala utjecaj uz privatne interese koji su se vješto premrežili i izvlačili novac, a nimalo ulagali u tehnologiju i budućnost brodogradilišta”, rekao je.

“U Rijeci je SDP na vlasti već 20 godina, s pravom se građani pitaju koji je bio njihov doprinos brodogradilištu. Ne može danas SDP prodavati priču građanima Rijeke da nema njihove političke odgovornosti za ‘3. maj'”, ocijenio je Škribola.

Istaknuo je da Rijeka, koja je nekad bila simbol proizvodnje i pomorstva, danas stagnira, a trgovački centri, kako je rekao, “rastu kao gljive poslije kiše”.

“Tko je odgovoran za gospodarsku katastrofu našega grada i trebaju li građani bez obzira na ideologiju podržavati takve propale politike SDP-a u Rijeci?” upitao je saborski zastupnik Škibola.

HDZ je s druge strane odgovoran jer je najduže na vlasti na državnoj razini, kroz više mandata, rekao je Škribola i dadao da je “njihova odgovornost u tome što makroekonomsku politiku nisu ostvarili kako treba i zato brodogradnja kao industrija propada”.

(Hina)

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC/ ik

Tagovi: 3. Maj, HDZ, Marin Škibola, sdp,