Slovenski državljani zatečeni na GP Plovanija s lažnim PCR testovima

Protiv svih osumnjičenih policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovitom postupku, zbog krivotvorenja isprave

Petoro slovenskih državljana zatečeno je u utorak na graničnom prijelazu Plovanija u pokušaju prelaska državne granice Republike Hrvatske s krivotvorenim nalazima PCR testova, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Najprije je oko 9 sati na granični prijelaz pristupio 43-godišnji slovenski državljanin, a obavljenim provjerama utvrđeno je da je nalaz PCR testa kojeg je predočio policijskim službenicima, krivotvorina, a da ga je kupio u Ljubljani.

Potom su oko 10,35 sati na granični prijelaz pristigla dva maloljetnika, a s obzirom da su policijski službenici posumnjali i u vjerodostojnost njihovih testova, obavili su provjere sa zdravstvenom ustanovom koja ih je navodno izdala. Utvrdili su kako je riječ o krivotvorenim nalazima testa te da su ih maloljetnici sami izradili na računalu.

Na istu zamisao došli su i 78-godišnjak i 64-godišnjakinja, koji su na granični prijelaz pristigli oko 13,30 sati te su i za njihove testove hrvatski policijski službenici utvrdili da su krivotvoreni, odnosno da su ih muškarac i žena sami izradili na računalu, naveli su iz PU istarske.

Protiv svih osumnjičenih policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovitom postupku, zbog krivotvorenja isprave, dodaje se u priopćenju.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, granica, istra, koronavirus, lažni pcr testovi, policija,