Snažna ekspanzija stranke Republika, u Rijeci osnovana nova gradska organizacija čiji je predsjednik Milan Perković

U Hrvatskoj je potrebno provesti ozbiljne reforme kako bi imali kvalitetne temelje na kojima se može graditi daljnji napredak Hrvatske, poručio je predsjednik Republike, a vladajućima je poručio da je vrijeme da se „odmore“ i vođenje države prepuste ljudima koji to znaju raditi – Republici

  • Politika
  • Objavljeno 24.03.2024
  • Piše: Duje Krstulović

Osnivačka skupština organizacije Rijeka stranke Republika održana je danas u hotelu Bonavia. Vodstvo stranke predvođeno predsjednikom Damirom Vanđelićem, je uz prisutne članove Republike za predsjednika riječke podružnice izabralo Milana Perkovića, inženjera strojarstva.

„Stranka Republika posebno je jaka u Primorsko-goranskoj županiji s Rijekom kao središtem te u Istri. Veselim se vidjeti toliko novih članova koji su odlučili dodatno osnažiti našu relativno mladu stranku, ali u kojoj smo okupili snažne i sposobne pojedince, akademike, intelektualce koji su stručnjaci u svojim područjima i imaju konkretna i provediva rješenja kako da Hrvatska krene boljim putem u vrlo bliskoj budućnosti. Uvjereni smo da ćemo na nadolazećim izborima ostvariti dobar rezultat i postati odlučujući faktor u formiranju nove vlasti. Jer vrijeme je za promjenu s obzirom da su  nam dvije stranke koje već godinama gledamo na vlasti pokazale da za vođenje nisu sposobne i zato je dobro da ih pustimo da se ‘odmore’ i prepuste vođenje ljudima koji znaju“, poručio je predsjednik Republike Damir Vanđelić.

Rijeka kao najveća luka u Hrvatskoj i grad bogate industrijske prošlosti zaslužuje da joj nacionalna politika i političari posvete veću pažnju. Stranka Republika, s obzirom da okuplja niz uspješnih poduzetnika, za revitalizaciju Rijeke ima i poduzetnička rješenja i mjere. Poput toga da Zračna luka Rijeka treba postati ključni faktor u razvoju Kvarnera i regije i to kroz ojačavanje kadrovskih kapaciteta, rješavanje kritičnih nedostataka i subvencioniranje emitivnih tržišta za turizam i poslovne subjekte Kvarnera. Nužno je i osposobiti poslovne zone koje bi zamijenile devastirane industrije.

„Hrvatskoj je za jači razvoj potreban rast produktivnosti, konkurentnosti, izvoza i investicija. No, prvenstveno trebamo provesti ozbiljne reforme kako bi imali kvalitetne temelje na kojima možemo graditi daljnji napredak. U tom trenutku doći će i  do ravnomjernog rasta plaća i mirovina, kao što Republika svojim programom i predviđa, odnosno da se kroz četiri godine neto plaće povećaju do 50 posto. A to je moguće tako da se svi porezi i nameti koji se izdvajaju iz plaća smanje i država postane efikasna i smanji rashode“, rekao je predsjednik Istarske organizacije stranke Loran Milanović.

Nakon Osnivačke skupštine članovi Republike uputili su se na riječki Korzo gdje su podržali udrugu Nada i njihovu borbu protiv karcinoma dojke, a dio vremena iskoristili su i za druženje s građanima.

„Riječka podružnica Republike bit će važan kotačić ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini. Uvjereni smo da će građani prepoznati rješenja koja predlaže Republika i dati nam svoj glas kako bismo konačno Rijeku, Primorsko-goransku županiju, Istru i ostatak Hrvatske doveli do razine ostatka razvijenih europskih zemalja. U vodstvu Republike uspješni su poduzetnici, koji su iz temelja izgradili svoje biznise i u politiku su ušli željni promjena u Hrvatskoj koje će biti na dobrobit svih, a ne samo pojedinaca. Zato mi je drago da sam izabran za predsjednika nove gradske organizacije, jer u Republici smatramo da država mora biti prijatelj svojih građana“, poručio je Milan Perković.

Tagovi: Milan Perković, osnivačka skupština, politika, republika, stranka,