Snowboard umijeće kao šećer na kraju tjedna

Natjecanje snowboardera svega nekoliko metara od mora

  • Sport
  • Objavljeno 25.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U Rijeci se ove nedjelje održao Carnival Snowboard Session, natjecanje snowboardera na rampi na Gatu Karoline Riječke, svega nekoliko metara od mora. U 14 sati natjecanje je započelo trening vožnjom te se nastavilo kvalifikacijskim rundama. U 18 sati startala je finalna vožnja natjecatelja – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Natjecanje je prvotno bilo na rasporedu za subotu, ali su organizatori zbog najave orkanske bure, bili zbog sigurnosti natjecatelja i gledatelja primorani odgoditi 11. Carnival Snowboard Session za jedan dan.

Na gatu je sagrađena desetak metara visoka rampa, na koju je dovezen snijeg iz planinskih krajeva. Natjecalo se dvadesetak natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Rumunjske i Slovenije, a prvi put i četiri natjecateljice.

Natjecanje je postaja World Snowboard Toura te se boduje za poredak najboljih svjetskih snowboardera. Priređena je i dječja staza, na kojoj su djeca od tri do 10 godina mogla pokušati stajati i spuštati se uz pomoć iskusnih instruktora.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Carnival Snowboard Session, Gat Karoline Riječke, natjecanje, rijeka, snowboard,