Šoljić ponovno poziva da se deblokira račun “3. maja”

Rijeka je prva učinila korak i deblokirala račun, ali agonija se nastavlja i dalje

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost “3. maja” Juraj Šoljić ponovno je u petak pozvao sve vjerovnike da deblokiraju račun “3. maja”, dodajući kako je potvrđeno da je Grad Rijeka, kao jedan od vjerovnika, to već učinio i skinuo blokadu s računa – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Šoljić je u ime radnika pozvao Ministarstvo gospodarstva da što prije pronađe model isplate plaća radnicima, koji su također vjerovnici brodogradilišta, a odabranoga strateškog partnera Brodosplit da pristupi izradi i definiranju socijalnog sporazuma za “3. maj”.

Šoljić je to učio nakon sastanka u postupku mirenja zbog neisplate plaća za studeni, prosinac i siječanj, koji, kako je rekao, nije uspio.

Nakon skupa radnika u četvrtak, na kojem su bili predstavnici uprave Uljanika i “3. maja”, Šoljić je izvijestio da je, zbog neisplate plaća, radnicima sve teže te je pozvao odabranoga potencijalnog partnera Uljanika – Brodosplit i njegova partnera talijansku tvrtku Fincantieri da se uključe u rješavanje deblokade računa “3. maja”.

Prvo ročište u sklopu postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad brodogradilištem “3. majem” održano je 4. veljače, a novo je najavljeno za 26. veljače. Ako se sudu prije toga dostavi potvrda da je račun “3. maja” deblokiran, postupak će biti zaustavljen.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 3. Maj, Brodosplit, deblokada, juraj šoljić, rijeka, stečaj, uljank,