Sonja Čikotić u Nu2: Izbori će biti referendum o samovolji Andreja Plenkovića

Tajani je član EPP-a, a on svojata hrvatsku Istru i hrvatsku Dalmaciju. Most neće biti dio EPP-a - kaže Sonja Čikotić

  • Politika
  • Objavljeno 25.02.2019
  • Piše: Antonela Verković

– Aktualni premijer je uveo Hrvatsku u lošu stabilnost … mladi sve više odlaze zbog nepravednog sustava, jer kod nas se ne događaju ni suše, a ni ratovi – uvodno je rekla Sonja Čikotić o trenutnom prvom čovjeku Vlade RH, a kao snaga Mosta NL za Europski parlament, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, piše Nacionalniportal.hr.

– To je jedan od razloga zašto sam se ja uključila u politiku. Premijer lažno obećaje. Godine 2016., na Badnjak, rekao je da ćemo kupiti Ina-u, a danas ju je predao u ruke Mađarima. To dovoljno govori, djela govore o ljudima, istaknula je – nadalje Čikotić.

Dotaknula se potom i predsjednice, a za koju kaže da bi morala uglednije predstavljati Hrvatsku u međunarodnim krugovima i da njome zapravo upravljaju njezini savjetnici.

Pored političkih tema, Čikotić je iskreno i bez zadrške progovorila i o svome privatnom životu, a koji je po svemu sudeći nije mazio. Već kao djevojčica osjetila je na svojoj koži što znači kada život pokaže svoju grublju stranu. Istaknula je da na svemu što je postigla može zahvaliti svojoj majci i baki. Sonja Čikotić je rekla da je, nakon što je diplomirala pravo, s 24 godine, skupljala boce kako bi preživjela. Kao i tisuće drugih mladih u Hrvatskoj, Sonja se s diplomom u rukama našla pred zidom, jer nije imala člansku iskaznicu ‘odgovarajuće stranke’.

Kako ona dolazi iz Virovitičko-podravske županije, bila joj je potrebna, kaže, iskaznica HDZ-a, jer se bez nje u toj županiji ne može dobiti ni posao čistačice

Suočena s nepravdom i ne želeći ostati pasivna, Čikotić se 2013. odlučila javiti Mostu i Boži Petrovu, koji joj se javio nekoliko mjeseci poslije. I tako je započeo njezin trnoviti politički put.

Prokomentirala je i poražavajući podatke, koji govore da je na prošle izbore za Europski parlament izašlo 25 posto građana, a od tog broja samo 13 posto bili su mlađi od 30 godina.

– Mladi će sada sigurno izaći na izbore, jer im je nedavno ukraden referendum i s obzirom na to da im je prije šest mjeseci ukradena parlamentarna demokracija, kada su se neke stranke skandalozno i sramotno ‘prešetale’. To će biti referendum o samovolji Andreja Plenkovića. Mladi mogu pokazati svoju volju i mogu reći da su veoma nezadovoljni – rekla je.

Dodaje da će, ako uđe u Europski parlament, zastupati građane, nacionalne teme i interese. Također, Most neće biti dio EPP-a, ističe Čikotić.

– Tajani je član EPP-a, a on svojata hrvatsku Istru i hrvatsku Dalmaciju. Most neće biti dio EPP-a, jer su među ostalim u toj grupaciji Vučić i Tajani. Što se tiče Srbije, njihov napredak će se uvjetovati u poglavljima 23. i 24. zbog niza otvorenih pitanja s tom zemljom.

Čikotić je otkrila da će po treći put postati majka.

– Tijekom cijele prve godine života djeteta sve majke trebaju imati minimalnu naknadu 3.991,20 kuna.

Kaže da se žene u Hrvatskoj nalaze u nezavidnoj poziciji i da je majčinstvo zapravo prepreka za sigurno zaposlenje.

Foto: Most NL

Tagovi: most nl, nu2, sonja čikotić,