Spremni za radne pobjede? Za desetak dana kreću upisi u predškole

Dječji vrtić Rijeka će od 7. do 11. siječnja zaprimati prijave za upis u program predškole...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 29.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja, a u godini su prije upisa u osnovnu školu, odnosno rođena do 31. ožujka 2013. godine, Dječji vrtić Rijeka će od 7. do 11. siječnja zaprimati prijave za upis u program predškole.

S obzirom na to da se riječka predškolska ustanova s prvim danom siječnja dijeli na tri ustanove, odnosno iz Dječjeg vrtića Rijeka izdvajaju se novi vrtići More i Sušak, prijave za program predškole zaprimat će se na šest lokacija.

Do 31. svibnja

Za polaznike Dječjeg vrtića Rijeka prijave se primaju u podcentrima Maestral, Potok, Mavrica i Zamet svakodnevno od 9 do 12 sati, a iznimka je utorak kada će se prijave zaprimati od 9 do 12 te od 15 do 18 sati. U istim tim terminima zaprimat će se prijave i za dva novoosnovana vrtića, More i Sušak, i to u podcentrima Đurđice i Morčić.

Navodeći kako će program predškole započeti 1. veljače te će se kao i prijašnjih godina realizirati kroz 250 sati rada s djecom, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin kaže da će program trajati sve do 31. svibnja.

– Program će se realizirati svakodnevno po tri sata dnevno u poslijepodnevnim satima, a jedina iznimka je Podcentar Potok u kojem će se odvijati u jutranjim satima od 8 do 11 sati. Također, ukoliko se u nekom od centara predškolskog odgoja prijavi premali broj djece, ta će se djeca ili integrirati u redovne vrtićke skupine, ili će pak pohađati program u drugom centru. Nakon provedenih upisa, a neposredno prije početka provođenja programa predškole, 29. siječnja u 17 sati u sjedištima centara predškolskog odgoja Dječjeg vrtića Rijeka i sjedištima dječjih vrtića Sušak i More održat će se roditeljski sastanci.

FOTO: Pixabay

Tagovi: djeca, predškolski odgoj, vrtić,