Studenti preuzeli ključeve grada: počeo 10. Student Day Festival

Mnoštvo koncerata, gostovanje komičara, noćna utrka... Hrpa događanja za sve!

  • Kultura
  • Objavljeno 15.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Simboličnom predajom ključeva grada Rijeke zamjeniku predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Marku Mesariću, započeo je u ponedjeljak jubilarni, 10. Student Day Festival koji se održava od 13. do 18. svibnja, uz obilje kulturnih, sportskih, edukativnih, humanitarnih, znanstvenih i koncertnih sadržaja.

Student Day Festival je manifestacija koja je postala pravi studentski i sveučilišni brend na nacionalnoj, ali i na regionalnoj razini. Nema takvog studentskog zbora niti studentske organizacije koja ovako velikim događanjem obilježava svoje dane.

“Uz besplatan koncert koji u dva dana okuplja nevjerojatan broj studenata, građana Rijeke i posjetitelje iz čitave regije, tu je i niz događanja: sportskih aktivnosti, kulturnih programa, predstavljanja udruga i drugih zanimljivih aktivnosti”, kazala je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, jer se SDF, ove godine preklopio s Danima Sveučilišta, zbog čega u dva tjedna ima velik broj događanja.

Tijekom Student Day Festivala koji do 18. svibnja donosi dvadesetak događanja na Kampusu, Export Delti i drugim lokacijama u gradu očekuje se oko 40 tisuća posjetitelja.

Kvalitetno Sveučilište omogućuje građanima Rijeke dobro obrazovanje ali privlači i studente iz cijele zemlje, pa i inozemstva. Danas je nemoguće govoriti o razvoju grada ako ne govorimo o razvoju Sveučilišta. Ova predaja ključeva grada kao simbolički čin najbolje dokazuje koliko cijenimo sve ovo što studenti rade i koliko u to vjerujemo, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Podršku festivalu dala je i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, istaknuvši kako je SDF značajno događanje koje Županija podržava od početaka.

Program SDF-a počeo je u ponedjeljak oslikavanjem murala na Kampusu, a nastavit će se brojnim zanimljivim aktivnostima do kraja tjedna

Zamjenik predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Marko Mesarić je kazao kako se i ove godine održavaju događanja humanitarnog karaktera.

  • U srijedu od 20 sati na Građevinskom fakultetu gostuje dvoje vrhunskih komičara, Vlatko Štampar i Aleks Curać Šarić, koji će nasmijati posjetitelje za dobru svrhu – sav prihod od ulaznica koje se prodaju po 40 kuna, namijenjen je projektu KosaRi studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čiji je cilj prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti.
  • Još jedan humanitarni događaj održat će se u četvrtak s početkom u 21 sat – noćna utrka „Zasvijetli za druge“, u organizaciji udruge eSTUDENT – sav prihod od svjetlećih narukvica za koje će svaki sudionik izdvojiti iznos sukladno njegovim mogućnostima, bit će namijenjen projektu KosaRi, rekao je Mesarić.
  • U petak i subotu održavaju se i koncertni programi SDF-a, a kako je najavio Alen Tibljaš uime organizatora, zbog vremenskih uvjeta obje pozornice – „main floor“ i KBS Warehouse floor bit će unutar objekta na Delti.

“Ove godine, za 10. izdanje Student Day Festivala odlučili smo dovesti jedno stvarno posebno ime, to je Rudimental koji spada trenutačno u najveće svjetske koncertne atrakcije”, rekao je Tibljaš.

Uz njih, u petak će nastupiti The Beat Fleet, Krešo Bengalka, a u subotu Damir Urban, Edo Maajka i Vatra. I ljubitelji elektronike bit će zadovoljni nastupom Dariusa Syrossiana, uz kojeg će nastupiti Marina Karamarko i Ana Antonova, ali i velik broj odličnih DJ-a i bendova.

(Grad Rijeka)

foto: Facebook (Student Day Festival)

Tagovi: komičari, koncerti, noćna utrka, student day festival, studenti,