“Studenti za djecu grada koji teče” prikupili potrepštine za 78 školaraca

Stvari su podijeljene prošle subote (15.12.) u Klubu mladih Rijeka, a svoje je božićne poklone dobilo sedameset osmero djece. Bravoo! :)

  • Događanja
  • Objavljeno 17.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Riječka organizacija Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) održala je akciju prikupljanja potrepština za školarce županije imena “Studenti za djecu grada koji teče”. Prikupljanje se održalo tri uzastopna vikenda, u lokalu Corso Gelateria te na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu.

Akcija je organizirana u suradnji s udrugom Centar za kulturu dijaloga, udruga koja je ESN opskrbila informacijama o broju potrebite djece te njihovim božićnim željama.

Svakog je vikenda na lokacije prikupljanja došlo 40-ak građana, što ukupno čini otprilike 120, dok je sveukupno 30-ak volontera ESN-a i Erasmus studenata brinulo o prikupljanju, vođenju popisa, pospremanju i podjeli.

Stvari su podijeljene prošle subote (15.12.) u Klubu mladih Rijeka, a svoje je božićne poklone dobilo sedameset osmero djece.

“Mi smo presretni što se velik broj ljudi odazvao i pokazao da imamo dobra srca koja žele darivati. Također, ponosni smo na našu malu udrugu koja je dokazala da nije bitno koliko smo veliki ili utjecajni, ako se trudimo činiti dobro – jer se ono na kraju pokaže.”, kaže Ivana Jukić, organizatorica akcije.

ESN Rijeka zahvaljuje svim građanima koji su sudjelovali, Gelateriji Corso, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu te Klubu mladih Rijeka na omogućenom prostoru, kao i nakladničkoj kući Mitopeja na doniranim knjigama.

ESN Rijeka dio je europske organizacije Erasmus Student Network (ESN), najveće studentske volonterske organizacije u Europi, koja se prvenstveno bavi studentima na razmjeni. Pod ovim nazivom nalaze se brojni projekti koji potiču mobilnost, cjeloživotno učenje, multukulturalnost, ali i društvenu inkluziju, navodi se u priopćenju, što prenosi portal Fiuman.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: esn, humanitarna akcija, studenti,