Studentice i studenti trčali za siromašnu djecu na humanitarnoj utrci u Kastvu

– Riječ je o prvoj humanitarnoj utrci i zadovoljni smo odazivom. Mi smo i do sada organizirali razna humanitarna događanja, a za ovu utrku se nadamo da će postati tradicionalna.

  • Lifestyle
  • Objavljeno 15.12.2018
  • Piše: Marko Leskovar

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su prvu EFRI humanitarnu trail utrku dugačku pet kilometara u Kastvu na Crekvini na kojoj je sudjelovalo 140 trkača. Riječ je o humanitarnoj utrci za štićenike udruge CeKaDe koja se bavi socijalnom inkluzijom djece korisnika Socijalne samoposluge.

Iako su svi koji su iskoristili sunčan i hladan dan za trčanje pobjednici, najbrži u muškoj konkurenciji bio je Daniel Ivaničić, a nakon njega u cilj su utrčali David Marot i Vinko Zaninović. Prva među damama je Nika Begić, a slijede Anita Barišić i Amanda Tomac.

– Riječ je o prvoj humanitarnoj utrci i zadovoljni smo odazivom. Mi smi i do sada organizirali razna humanitarna događanja, a za ovu utrku se nadamo da će postati tradicionalna. Htjeli smo skrenuti pozornost na štićenike udruge CeKaDe jer je socijalna inkluzija djece izuzetno bitna, izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta Alen Host.

Stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Diana Ježina navela je da su suorganizatori trail utrke Ekonomski fakultet, Studentski zbor EFRI, Udruga EFRI sport te Grad Kastav, a zahvaljujući sponzorima za sve sudionike osigurana je po završetku utrke domaća maneštra i kuhano vino.

Tagovi: djeca, humanitarna utrka, rijeka, studenti,