Sudionici Erasmus+ projekta „Mladi poduzetnici u akciji“ u posjetu Rijeci

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima održao je prijam za sudionike međunarodnog Erasmus+ projekta

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima održao je prijam za sudionike međunarodnog Erasmus+ projekta „Mladi poduzetnici u akciji“. Završetkom ove školske godine okončava se i dvogodišnji projekt, u kojem kao jedan od partera sudjeluje i riječka OŠ Vežica.

Zaželjevši svim sudionicima projekta dobrodošlicu u Rijeku, gradonačelnik Obersnel je istaknuo važnost ovakvih projekata za razvoj cjelokupnog obrazovnog sustava. Govoreći o riječkim projektima, gradonačelnik je izrazio ponos što je na inicijativu Grada Rijeke u riječke osnovne škole kao izvannastavna aktivnost uveden Građanski odgoj i obrazovanje.

Ujedno je sve sudionike projekta pozvao da Rijeku posjete i sljedeće godine, kada će naš grad, prepoznat kao multikulturalni, multireligijski i multinacionalni, ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Pored gradonačelnika na prijemu su bile i Marina Peranić Ševeljević iz Odjela za odgoj i školstvo te Iva Ribarić iz Odjela za poduzetništvo.

Projekt „Erasmus+ Young Entrepreneurs in Action – YEA“ financiran je sredstvima Europske komisije. Projekt osim brojnih školskih aktivnosti koje imaju za cilj razvoj financijske pismenosti, poduzetničkih vještina, inovativnosti i kreativnosti te digitalnih kompetencija uključuje i posjete učitelja i učenika u zemlje partnerskih škola. Naime, osim Hrvatske, u projektu učestvuju i škole iz Turske, Portugala i Češke.

Kako je istaknula glavna koordinatorica projekta, Ivana Ružić iz I. osnovne škola Čakovec, učenici i učitelji vrlo rado posjećuju strane zemlje, jer je to izvrstan način razvoja interkulturalnosti i suradnje u obrazovanju. Veliku korist za učenike OŠ Vežica od sudjelovanja u ovom projektu, u sklopu kojeg su imali priliku upoznati se i s uspješnim hrvatskim poduzetničkim pričama, istaknula je učiteljica Loredana Zima Krnelić.

U Rijeci se od 19. do 23. svibnja održava posljednji transnacionalni sastanak partnerskih škola, a sutra će se projekt predstaviti i u sklopu savjetovanja „Računala u obrazovanju“ međunarodne konferencije MIPRO u Opatiji.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: erasmus plus, erasmus+, međunarodni projekt, mladi poduzetnici, poduzetnici, projekt, studenti, vojko obersnel,