“Svatko ima dužnost boriti se protiv predrasuda!”

Obilježen Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti u OŠ Eugen Kumičić

  • Kultura
  • Objavljeno 06.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U sklopu međunarodnog projekta “p. s. Pokreni solidarnost” u OŠ Eugen Kumičić obilježen je Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, piše Grad Rijeka.

Otto Frank, otac Anne Frank, rekao je: “Ne možemo promijeniti što se dogodilo. Jedino što možemo je učiti iz povijesti i shvatiti što znači diskriminacija i progon nevinih ljudi. Moje je mišljenje da svatko ima dužnost boriti se protiv predrasuda.”

U tom duhu, u OŠ Eugen Kumičić u Rijeci obilježen je Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti nizom radionica i aktivnosti za učenike 7. i 8. razreda te Vijeće učenika. Učenici su upoznavali različitost kultura i običaja, život Anne Frank, život djece u getima i učili o opasnim posljedicama predrasuda.

Promišljajući o žrtvama holokausta, Vijeće učenika te učenici 7. razreda u svojim su radionicama započeli s provedbom prve faze međunarodnog dvogodišnjeg projekta “p. s. Pokreni solidarnost” u koji je Škola uključena od 2018. godine. Cilj projekta je potaknuti mlade na raspravu o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje, a Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti upravo je upozorenje na potrebu zaštite dostojanstva svakoga čovjeka.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dan sjećanja, holokaust, OŠ Eugen Kumičić, p.s. Pokreni solidarnost,