Sve bolja epidemiološka situacija u Istarskoj županiji, stožer poziva na cijepljenje

„Cijepljenje bez zakazanog termina nastavlja se danas u Labinu i Pazinu, u petak u Poreču, a u subotu u Puli, Buzetu i Umagu. S time ćemo nastaviti i idućeg tjedna"

  • Lifestyle
  • Objavljeno 16.06.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Istarskoj županiji u protekla 24 sata samo je jedna novozaražena osoba koronavirusom i epidemiološka situacija je sve bolja, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite i pozvao građane da se cijepe.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 292 uzoraka briseva na COVID-19, potvrđena je jedna novozaražena osoba, koja dolazi iz mjera samoizolacije, dodaje se u izvješću Stožera.

U međuvremenu se oporavila jedna osoba, a u mjerama samoizolacije je njih 335.  U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je sedam oboljelih.

„Epidemiološka situacija je sve bolja, no ako  želimo da takva i ostane još se više građana mora cijepiti.“, kazao je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Pozvao je građane da se, bez straha, odazovu cijepljenju bez zakazanog termina koje se do kraja tjedna provodi u svim gradovima Istarske županije.

Jučer je cijepljenje bez termina provedeno u Puli i Rovinju i cijepljene su ukupno 254 osobe, doznaje se u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

„Cijepljenje bez zakazanog termina nastavlja se danas u Labinu i Pazinu, u petak u Poreču, a u subotu u Puli, Buzetu i Umagu. No s cijepljenjem bez termina nastavit ćemo i idućeg tjedna, pa pozivamo građane koji se žele cijepiti da to i učine.“, poručila je dr. Danijela Lazarić – Zec iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koji organizira cijepljenje.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: cijepljenje, covid, etrmin, istra, koronavirus, oboljeli, pula, stožer, zaraženi,