Svečanim postavljanjem zastave Porina započeo Tjedan Porina

Nakon 6 godina Porin se vraća nazad u Rijeku - U Centru Zamet očekuje se brdo izvođača

  • Kultura
  • Objavljeno 28.03.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Jučer se u Salonu Grada Rijeke održalo svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke, tvrtke Rijeka 2020 d.o.o. i Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza. Potpisivanje ugovora obilježilo je i svečano postavljanje zastave Porina na balkon zgrade gradske uprave.

Glazbena nagrada Porin nakon šest godina ponovno se vraća u Rijeku, a završna svečanost dodjele nagrada održat će se u petak, 29. ožujka 2019. godine u Centru Zamet.

Riječki gradonačelnik, Vojko Obersnel, istaknuo je da je Porin, kao velika glazbena manifestacija, odlična uvertira za događanja koja će se održati u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture te da će se potruditi da Rijeka bude dobar domaćin, a Goran Končar, predsjednik Unisona, komentirao je kako je Rijeka u glazbenom smislu jedinstven grad s velikanima hrvatske glazbe, poput Lovre Matačića ili Borisa Papandopula, dok su u njemu pokrenuti neki od prvih disco i jazz klubova na ovim prostorima.

Rijeka se u posljednjih šest godina, od kada je posljednji put ugostila Glazbenu nagradu Porin, značajno razvila u turističkom smislu, istaknuo je Direktor TZ Petar Škarpa, te izrazio nadu da će se glazbenici i sudionici Porina u Rijeci dobro osjećati i vratiti se ponovno kao turisti.

U ime društva Rijeka 2020, zaduženog za provedbu projekta Europske prijestolnice kulture, direktorica Emina Višnić izrazila je zadovoljstvo što su brojne institucije vezane uz Porin prepoznale ne samo Rijeku, nego i EPK kao relevantni kontekst za organizaciju najveće glazbene manifestacije u Hrvatskoj.

Glavna tajnica Porina, Ivana Martinac potvrdila je kako je sve spremno za ovogodišnju završnu svečanu dodjelu Porina u sklopu koje nas očekuju nastupi brojnih glazbenika.

Zanimljiv i raznovrstan program Tjedna Porina

U četvrtak, 28. ožujka od 18 sati u Book Caffeu Dnevni boravak najavljena je promocija biografije “Štulić” autora Hrvoja Horvata koji će osobno svim prisutnima predstaviti knjigu.

Od 19 sati predstavit će se dvije zapažene biografije, “Sve, samo ne romantika” (Elemental) i “Dugi vikend u zemlji čudesa” (Pips, Chips & Videoclips), a na predstavljanju knjiga govorit će autor biografije Elementala, Marko Podrugi izdavač biografije PC&VC, Krešimir Blažević.

Istu večer očekuje nas i glazbeni tulum, Porin Karaoke Night koji će se održati u The River pubu.

U subotu 30. ožujka koncertom grupe Detour u riječkom Pogonu kulture službeno će završiti Tjedan Porina.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: centar zamet, dodjela porina, glazba, nagrada, porin, rijeka, zastava,