Svečano otvorenje 26. Plazma Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da besplatno sudjeluju u natjecanjima u deset različitih sportova

  • Sport
  • Objavljeno 29.04.2022
  • Piše: Frane Stipanić

Po završetku ceremonije otvorenja slijede sportska natjecanja u Telemach Danu sporta, odnosno natjecanja u graničaru i atletska natjecanja za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole, te edukativni poligon ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” posvećen temama recikliranja i zaštite okoliša.  U zabavnom dijelu programa nastupit će Indira Forza.

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da besplatno sudjeluju u natjecanjima u deset različitih sportova. U 26 godina postojanja, okupile su više od 2.500.000 djece i mladih.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management. U 26. sezoni, samo u Hrvatskoj, Plazma Sportske igre mladih okupit će više od 100.000 djece i mladih. Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu) Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Svi pobjednici natjecanja na Korzu plasiraju se na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se srpnju u Splitu.

Tagovi: Indira Forza, plazma, sportske igre mladih,